Du är här: Start / Betyg & recensioner / Denna dödens kropp
Betyg & recensioner för

Denna dödens kropp (Pocket)

Kundbetyg 4

(41 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En av dom bästa.....

Elliot 123, 5 februari 2014

Denna bok av Elizabeth George tyckte jag är en av hennes bästa böcker. Har i stort läst alla hennes böcker, alla med positiv behållning mer eller mindre. Vissa böcker är mer relationsromaner och deckargåtan en bisak, men denna bok har allt. En bra och spännande historia som håller hela vägen och en riktig deckargåta som allt kretsar kring. Skickligt skriven är också "parrallellhistorien" som man sakta men säkert själv kommer på hur allt hänger ihop. Inga onödiga utsvävningar i boken som helhet, utsvävningar som ibland kan bli tröttsamma och bidra till att hennes böcker känns väl omfångsrika. Bra personbeskrivningar, och ett stort plus att inte för många människor och namn förekommer som man ska hålla reda på.
Läs den och njut då Elizabeth George är som bäst.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

E George hör ju till eliten - men detta är inte hennes...

molkosaki, 30 oktober 2013

E George hör ju till eliten - men detta är inte hennes bästa tyvärr. Stora delar är som vanligt mycket bra,spännande och med EG:s vanliga underliggande "klokskap" närvarande. Men så i vissa passager känns det som att författaren på nåt sätt tröttnat på ansträngningarna få ihop berättelsen på trovärdigt sätt - det blir ganska dåligt,på kioskdeckarnivå med osannolika vändningar och handlingar hos viktiga bifigurer, för att få avslut och knyta ihop handlingen. Hade inte EG någon förlagsredaktör som kunde säga till? Jämfört med många andra -så är dock EG så kompetent att jag trots mycket irriterande fadäser sätter tre i betyg.

Långa stycken är som sagt bra. Om jag skulle vara spetsig så skulle jag också kunna säga - att det är tur att EG är kvinna-kanske mindre lätt anklagas för nedvärderande av kvinnliga könet. Detta eftersom den allra sämsta passagen skildrar tanke och val hos en ganska vanlig ung kvinna (bifigur, väninna til... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Detta är en spännande bok där det är så många olika...

Kalle Ringdahl, 11 juni 2013

Detta är en spännande bok där det är så många olika vinklingar. Därför så svårt att gissa vilka som är skyldiga. Det är det som gör boken så spännande. Svårt att lägga ifrån sig boken innan den är utläst.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inte riktigt lika bra som de andra böckerna av...

Kristina Johansson, 18 april 2013

Inte riktigt lika bra som de andra böckerna av Elizabeth George. Kändes lite seg och hade inte riktigt samma "gnista" som föregångarna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kärt återseende

Berit W, 12 mars 2013

Kommissarie Lynley på väg tillbaka på banan igen. Har följt honom sedan allra första boken för många år sedan och älskat dialogen, käbblet med Barbara och samspelet mellan honom och Simon och Deborah.

Boken har ett litet annorlunda upplägg med insticken från fallet "Baby John" som gör det hela ändå mer spännande och man får verkligen chans att fundera över alla snåriga ledtrådar. Man pendlar mellan avsky för en del karaktärer och sympati för andra, för att i nästa stund svänga över helt i sitt tyckande. Det finns både romantik och lite erotik mitt ibland allt elände och mulliga mansgrisar.

Som alltid har Elizabeth Georg skrivit en tegelstensdeckare, som håller en i spänning hela vägen och som man vägrar släppa förrän man fått upplösningen. Nackdelen är att boken är så tjock och kan vara lite i vägen när man måste ta med sig den vart man än går så att man kan utnyttjna varje stund att läsa den. Längtar redan efter nästa bok om Thomas Lynley och hans kollegor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej