Du är här: Start / Betyg & recensioner / En man som heter Ove
Betyg & recensioner för

En man som heter Ove (Pocket)

Kundbetyg 4

(1055 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Underhållande och rolig bok om en man som i början...

Karin Selin, 13 juni 2013

Underhållande och rolig bok om en man som i början verkar osympatisk o vrång men efter hand när man lär känna honom växer sympatin

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En lättläst, humoristisk, varm och ömsint historia om...

Carin Wesslen Ståhl, 17 juni 2013

En lättläst, humoristisk, varm och ömsint historia om en 59-årig trulgubbe. Mycket trevligare än det låter. Boken rekommenderas varmt. Riktig sommarläsning

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boken är underhållande och leder till många skratt....

Gun Asplind, 13 juni 2013

Boken är underhållande och leder till många skratt. Ove är en mycket speciell person med egna åsikter. Skildringen mellan honom och hustrun är mycket fin.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bästa semesterläsningen

Bokmalen, 10 juni 2014

En mycket bra bok om en envis gubbe som egentligen inte är social. Men med hjälp av en ännu envisare granne och katt kastas stackars Ove in i ett socialt liv. Boken vara både hysteriskt rolig och sorglig så tårarna var nära många gånger... Tror jag läst om den nu tre gånger

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Årets må-bra och mys-bok! Jag kanske inte...

/Susann, 19 juni 2013

Årets må-bra och mys-bok!
Jag kanske inte gapskrattade men hade nog ett fånigt leende på läpparna under tiden jag läste. Stor igenkänningskvot, antingen om ni är i +medelåldern eller har föräldrar eller mor/far-föräldrar så kommer ni att hitta denna gubbe i er närhet. Gillar!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En härlig bok

Anne-Marie Woller, 14 maj 2014

Det var den roligaste bok jag har läst på länge. Jag skrattade många gånger åt denna tjuriga man, med så många principer, och hans envisa vilja att hålla ordning på allt och alla omkring sig.
Hans stora sorg efter hustrun är väldigt rörande, och hans försök att förenas med henne.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En man som heter Ove

Skrattade högt hela första kapitlet. Väldigt träffande beskrivning av bilresan till köpcentret och jakten på parkeringsplatsen närmast ingången.
Inte enbart roliga episoder utan även en fin beskrivning av en väldigt ensam man och hur svårt det blir när livet inte alltid leker.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Roligaste boken jag läst på länge

Per W, 15 april 2014

Det är svårt att skriva roliga böcker men Fredrik Backman har lyckats riktigt bra. Boken börjar dock svagt och kommer inte igång förrän framåt kapitel 6 7 någonting. Hade även efterlyst lite mer djup i personbeskrivningen av personerna runt Ove. Sammantaget dock en bok jag varmt rekommenderar.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok att rekommendera

ingrid strandberg, 12 april 2014

Från första sidan till sista en underbar teckning av en något - kanske - udda person. Men säkert någon vi mött i vänskapskretsen eller bland våra grannar.
Tänkte mycket på min numera avlidne make - det där pekfingret!!!! Jag både skrattade och grät när jag läste den.
Tror att många av oss ler igenkännande vid läsningen.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej