Du är här: Start / Betyg & recensioner / Saker min son behöver veta om världen
Betyg & recensioner för

Saker min son behöver veta om världen (Pocket)

Kundbetyg 3

(150 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Ytlig och monoton

Bo, 21 september 2014

Här finns en underbar passage när författaren håller som ett tal till sin son, om hur sonen - vad han än gör och hur gammal han än blir - alltid kommer att förbli den där lilla pojken för pappan. Inspirerande skrivit. Frånsett det känns boken väldigt daterad i sin manssyn. Pappor framställs raljerande som avsevärt mindre lämpade föräldrar än mammor och där författaren sannolikt försöker vara rolig blir det mest en känsla av floskler och bibehållande av stereotyper. Nej, tro mig, jag Har humor, men denna tunna bok känns snabbt och oengagerat ihoprafsad - kanske mer lämpad som redigerat kåseri i någon söndagsbilaga. Tyvärr, eftersom inledningen bådade ganska gott.

3 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inget som föll mig i smaken boken passar säkert bättre...

Marguerithe Strand, 4 november 2013

Inget som föll mig i smaken boken passar säkert bättre för män och nyblivna pappor som har ett barn i småbarns ålder.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fredrik Backman skriver helt underbart. Har även läst...

Monica Spartalis, 2 november 2013

Fredrik Backman skriver helt underbart. Har även läst hans andra böcker, och blev helt kär i En man som heter Ove! Han har en fantastisk förmåga att få fram personligheten hos sina romanfigurer.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En väldigt rolig bok med betraktelser över pappalivet....

Åsa N (Stockholm), 1 november 2013

En väldigt rolig bok med betraktelser över pappalivet. Som förälder och vuxen måste man alltid har förståelse för barnens till synes ologiska beteende. I den här boken har pappan släppt garden och ifrågasätter helt ogenerat, men alltid kärleksfullt, barnets beteende. Boken är också en orgie i värdefulla tips om vår ibland galna värld. Ibland tar tipsen en del omvägar via andra berättelser innan han kommer till saken vilket är precis hur mina tankar brukar bete sig. Det är sällan man ser sånt i skrift och det känns nytt.

Han har en helt underbar version av världens skapelse och varför det finns ondska även om gud är god. Boken är också en beskrivning av hans kommunikation med sonens mamma och vilka olika infallsvinklar man kan ha. Här blir jag tidvis irriterad då den gränsar till de vanliga klichéerna om skillnaderna mellan manligt och kvinnligt. Det är också en stoooor kärleksförklaring till mamman. Läs och le!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bitvis rolig men lite besviken eller kanske för stora...

Ingrid Björkdahl, 31 oktober 2013

Bitvis rolig men lite besviken eller kanske för stora förväntningar. Läste boken om Ove före. Den var klart mycket bättre.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Roliga böcker är ett svårt område. Det finns många...

Per W, 30 oktober 2013

Roliga böcker är ett svårt område. Det finns många böcker som ska vara roliga men det är inte många som lever upp till det. Tre pocket till specialpris på Bokus och jag slog till. Jag förväntade mig inte så mycket men blev glatt överraskad. Bästa roliga boken jag läst på länge. :-)
Lättläst bok med ett fräscht perspektiv på tillvaron. Blir aldrig pinsam som roliga böcker ofta tenderar att bli.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Denna bok gav inte någon trevlig läsning utan var rätt...

Kerstin Olofsson, 14 oktober 2013

Denna bok gav inte någon trevlig läsning utan var rätt igenom en tråkig upplevelse.
Hade stora förväntningar efter att ha upplevt "Ove boken ".

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Efter att ha läst denna Ove-boken kändes denna som ett...

Kitty, 12 december 2013

Efter att ha läst denna Ove-boken kändes denna som ett bottennapp. Visst, en del sidor är roliga men större delen av boken hade jag helst sluppit. Den kanske är kul för en nybliven farsa med "grabbhumor" men that's it.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Feel Good-bok, även för oss utan barn

Sarah, 19 februari 2016

På ett humoristiskt och träffsäkert sätt skildrar Backman en vardag som småbarnsförälder och hur det inte alltid är så lätt.

Med en kärlek som lyser igenom till sin familj gör det inte så mycket att det blir fel på vägen (det blir ju bara bättre för oss som läser). Då jag personligen inte har barn känns nu en framtid med dem inte så skrämmande, det är okej att göra fel!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej