Du är här: Start / Betyg & recensioner / Levande och döda i Winsford
Betyg & recensioner för

Levande och döda i Winsford (Pocket)

Kundbetyg 4

(96 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Överraskande njutning

Kärran, 15 augusti 2014

En fullständigt ljuvligt njutbar läsupplevelse. Nesser är en lysande stjärna på MIN författarhimmel. Vill bara läsa mer och mer av denne empatiske, humoristiske och spänningsskapande författarbegåvning. Han överraskar ständigt med nya upplevelser.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Klurig!

Seppan (Värmdö), 9 juli 2014

En bok som börjar i ett stillsamt tempo och sedan ökar. Persongalleriet och beskrivningen av miljöerna, är på Håkan Nessers speciella sätt, en fröjd för "läsandets öga".
Läs den och njut!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nesser levererar

Roland Sörqvist, 21 oktober 2014

Som alltid så beskriver Nesser framför allt personerna bra och deras inre känslor och relationer.
För mig som så smått närmar mig pension(59 år) är det mycket tänkvärd.
Det finns en sensmoral vad som är tillåtet att göra moraliskt och vad som är tillåtet juridiskt.

Huvudpersonen val kar jag inga betänkligheter mot alls utan hade gjort samma i hennes kläder.
Nu har jag upplösningen kvar som gör att jag knapp kan bärga mig.

Svagheten är att Nesser överdriver användandet av mycket ovanliga och kanske mer akademiska ord som knappast behövs. Jag är duktig på ord själv men tycker att Nesser vanligtvis beskriver allt med mer naturligare ord. Känns som Håkan vill visa sig på styva linan . Ex rudimentär Man vill ju inte sitta och googla när man läser.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Deckare / roman

Chirstina Carlsson, 15 september 2014

En annorlunda berättelse som för läsaren in i en handling som är svår att förutse i förväg. Fascinerande berättelse som tar en stund att förstå hur är uppbyggd. Det hade varit roligt att få läsa en fortsättning.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Levande och döda i Winsford av Håkan Nesser

Ulla Andersson, 18 augusti 2014

Boken mycket bra på grund av den fina miljöskildringen. Miljön skidrad så man verkligen ser allt och känner dofter från naturen. Så naturligtvis också en fantastisk berättelse och den suveräna behandlingen av språket.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Riktigt bra

Alva F, 31 juli 2014

Har man läst mycket Nesser så kan man ju tro att man lärt sig hur han brukar bygga upp sina dramaturgiska kurvor, i alla fall kan jag, som läst det mesta, känna på det viset. Man slutar bli förvånad när hemligheterna avslöjas, så att säga. Men i den här berättelsen slopar han helt sin gamla taktik, eftersom den i detta fall hade blivit alldeles för uppenbar, och fokuserar istället på helt andra saker än vem mördaren är. Till exempel på hur det är att bo på en hed alldeles själv med bara en hund som sällskap.
Självklart finns det en slutkläm, den är kanske inte lika förbluffande som i Kära Agnes eller Kim Novak..., men den finns där, och även fast jag av en vän blivit förvarnad om att den fanns, så listade jag inte ut vad den var förrän precis innan den inträffade. Och då kände jag mig precis lika dum och naiv som vanligt.
Bra jobbat, Håkan!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En dråplig historia och underbart språk!

Boel Persson, 31 juli 2014

Facinerande historia om hur ett ögonblicks beslut kan förändra en personsliv. Hur förändring kan väcka ett starkt behov att tänka över det liv som varit.
En läsnjutning! Läs!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bästa slutet

Monica Lundqvist, 27 december 2016

Håkan Nesser är bra på att hålla spänningen uppe och jag tycker om hans sätt att tänka och behandla språket.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nesser är bäst,även när han inte är bäst

molkosaki, 20 oktober 2014

Mycket bra! Som vanligt ! Nesser är bara bäst på att ge spännvidden mellan det vardagsnära och det filosofiskt,existesiellt djupa - i ett . Så även här! Jag gillar att Nesser inte delar ut färdiga åsikter , bedömningar - utan mer överlåter åt läsaren att känna in och själv ta ställning. Tänk att någon -Håkan Nesser - har sån förmåga att bakom en berättelse lyfta frågor om moral , kränkthet , omedvetna känslodjup. Det är mycket bra litteratur ! Kanske inte bästa Nesserboken jag läst , men mycket bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej