Du är här: Start / Betyg & recensioner / Till himlen och tillbaka : en neurokirurgs nära döden-upplevelse
Betyg & recensioner för

Till himlen och tillbaka : en neurokirurgs nära döden-upplevelse (Pocket)

Kundbetyg 4

(125 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Väldigt intressant, dock väl kristen vinkel

Niklas, 11 augusti 2015

Jag tycker sånt här är väldigt intressant även om jag är ganska "vetenskapligt" lagd för det mesta. Tycker dock att man ska hålla ett öppet sinne för sånt som dagens vetenskap omöjligt kan undersöka på nåt vettigt sätt, som t.ex. vad som händer med medvetandet när den fysiska kroppen dör.

Alexanders historia stämmer i mångt och mycket överens med andra berättelser jag läst från besök i "andra världar" i samband med meditation eller vissa droger. I mina ögon har den därför hyfsat hög trovärdighet. Dock tycker jag att det är synd att han låter sin kristna uppväxt färga beskrivningen av många saker, t.ex. genom att kalla den stora kärleken för "Gud", och platsen för "himlen". Hur hade en person som aldrig kommit i kontakt med den kristna världsbilden, t.ex. från en primitiv (i våra ögon) stam i sydamerikas djungel, beskrivit upplevelsen? Det undrar jag.

Bara man har i bakhuvudet att författarens tolkningar av det som ... Läs hela recensionen

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk bok!

Pernilla Derelöv, 2 januari 2015

Är en av mina älsklingsböcker inom andlighet. Kan tänka mig att bokan även kan vara bra som inkörsport inom andligheten. Den ger människor som tvekar på livet efter döden en möjlighet att känna igen sig i Eben, som är författare och huvudperson. Man blir så glad och tillfreds av boken.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Väldigt vetenskaplig

Ulla Karin Bergvall Bäckman, 1 december 2014

Om man förväntar sig en beskrivning om livet på andra sidan blir man nog lite besviken.
Det här är snarare en bok som ser rent vetenskapligt försöker förklara att livet efter detta finns.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Riktig smörja

Hanna Hill Brunius, 14 januari 2015

Författaren är noga nedsatt berätta att han själv är neurokirurg (nästan vetenskapsman), går sedan vidare med att berätta att han är med i kyrkan (bra folk), fortsätter med att han förut inte var helt fullt troende (har mött sanningen) osv. Men utan att framföra ett endaste hållbart argument för att han har varit i en faktiskt existerande liv efter detta. Den som ändå vill läsa,den här boken, föreslår jag läser,den tillsammans med t ex Bluff: genomskåda gurun,kvacksalvare och andra som vill lura dig, av Stephen Law , ISBN 9789186061494.

4 av 7 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Himla bra

Agneta Stilling -Wattin, 18 december 2017

Otroligt fascinerande bok, redan rek till vännerna. Fastän jag normalt är tveksam till bekännelser av det här slaget faller det mig inte in att tvivla på sanningshalten i den här boken, vilket förvånar mig själv. Glad att jag fick tipset om till himlen ....... av en vän som hade haft stor behållning av den.
TACK och God Jul/Agneta

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hoppfullt Alexander...

Hoppful, 24 november 2017

Jag blev lugn av att läsa denna bok.Balsam för min oroliga själ.Rekommenderar denna bok till alla.Inte bara till andligt intresserade.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok för alla!

Den insikt som detta ämne och särskilt denna bok med sin specielle författare ger är något nödvändigt för vår tids människor. Insikten att varat är mycket mer än vetenskapens materiella anslag har fördunklats de sista århundradena. Om detta än varit en nödvändighet är nu tid att komma vidare och se mer av helheten!

Rolf Aronsson

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Alla bör läsa den här boken

judith bourque, 19 februari 2016

Har du nånsin undrat om ditt medvetande kommer att finnas kvar efter du dör? Har du undrat om det verkligen hjälper att be för någon? Har du undrat över varför vi finns här på jorden? Har du undrat över hur det kan finnas så mycket ondska i världen? Om svaret är ja, föreslår jag att du läser den här boken. Den är speciellt intressant för att den är skriven av en kirurg som var, innan han blev allvarligt sjuk och låg i koma i 7 dagar, en skeptiker inför det mesta som hade med esoteriska svar på livets stora frågor. Jag vill varmt rekommendera den här boken.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svårt ämne, men självupplevt

Amira Veronardi, 23 november 2015

Denna bok bygger på en neurokirurgs självupplevda näradödenupplevelser. Kan knappast beskrivas bättre och mer lättfattligt! Jag har läst en hel del litteratur i ämnet, är inte själv läkare, men det som beskrivs berörde mig djupt och innehållet är därför så intressant att det rör sig om en neurokirurgs egna upplevelser, vilket mig veterligt är första gången. Är han en charlatan som vill få uppmärksamhet? - denna fråga ställde jag mig under läsningen gång, men kom fram till att så inte är fallet. Boken kan rekommenderas till alla som intresserar sig för upplevelser i samband med döden.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej