Du är här: Start / Betyg & recensioner / Märkta för livet
Betyg & recensioner för

Märkta för livet (Pocket)

Kundbetyg 4

(242 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En kvinnlig Stieg Larsson

Siv Andersson (Umeå), 18 januari 2017

Emelie Schepp skriver lika bra som Stieg Larsson, och åklagare Jana Berzelius är en ny Lisbeth Salander. Jag sträckläste alla tre böcker.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra deckare men tyvärr ingen höjdare

Rebecca F, 24 augusti 2016

Ingen höjdare direkt, ska jag säga. Även om det är en bra deckare, speciellt Norrköpingpolisens arbete med att hitta en eller flera mördare. Och att karaktärerna i boken är olika dem som man brukar möta i böcker. Ändå kan det vara störande med känslolösa huvudkaraktären, Jana så det känns osannolikt. Och grymheterna i boken, det kändes ärligt talat rimligt i början men någonstans tappade det helt enkelt - motbjudande och osannolikt. Att barnen skolas till mördarmaskiner känns... lite.. ja..

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Välskriven svensk deckare

Tommy Svärd, 5 juli 2016

Kul med en ny svensk författarinna som skriver så bra.
Boken fick mig direkt att kasta mig över nummer två i serien om åklagare Jana !

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fängslande till slutet

Britt Elisabeth Lilliesköld, 1 februari 2019

Alla Emelies böcker tycker jag e superbra,hon skriver med sån inlevelse att man lätt får upp bilder under läsningen, går inte o lägga ifrån sig böckerna,spännande till sista sidan.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande deckare i Stockholmsmiljö

Annelie Grönberg, 25 april 2016

Detta ligger i tiden , flyktingar, brottslighet via/med hjälp av båtar. Svåra val för inblandade poliser, vad går först, lagen de skall följa eller den personliga problematiken som inte går att frångå.Hur gör man rätt när det blir tveksamt enligt lagen men rätt enligt etik och moral?

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande läsning utlovas

Carina , 24 augusti 2015

Det här är en bok som fångar läsaren från allra första stund. Den innehåller allt som en riktigt bra kriminalroman ska innehålla. Jag läser annars gärna böcker av Kepler, Roslund och Hellström, Carin Gerhardsson....

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra, men...

Ingela Clarin, 21 juli 2015

... jag tycker det är svårt med böcker där jag inte gillar huvudpersonen. Läser nog ändå även nästa bok i serien 😉

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dålig lokalkännedom

K Gustafsson, 31 maj 2016

Schapps beskrivning Sv Norrköping stämmer inte / är orimlig. Exempel: Inte ens den lataste tar bilen för att köra till jobbet om det ligger ett kvarter hemifrån...

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inget speciellt

butomusu, 13 juni 2020

Funkar bra som tidsfördriv men det finns många mer välskrivna spänningsromaner. Språket flyter inte, och personskildringarna är inte särskilt djupa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej