Du är här: Start / Betyg & recensioner / Slutet på sommaren
Betyg & recensioner för

Slutet på sommaren (Pocket)

Kundbetyg 4

(92 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Stark och välberättad

Sparsmakaren, 21 september 2017

En väldigt positiv läsupplevelse. Dels för att man kommer in i värld som känns så levande så man nästan kan ta på den. Det hjälper så klart att själv ha lite minnen av det åttiotal som en stor del av handlingen utspelar sig under men det är något i de la Mottes öga för detaljer som gör att man nästan kan känna dofterna av det Skåne som skildras.

Men den stora behållningen var hur intelligent historien var uppbyggd. Många kan skriva fascinerande intriger som får en att vända blad för att få svar, men få kan på samma sätt som de la Motte besvara de där frågorna på ett sätt som inte känns krystat. Här faller allt på plats och allt får en mening.

Rekomenderas!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Berg- och dalbana!

Ann J, 1 mars 2018

Började bra, sjönk i tempo och innehåll, men tog sig på slutet. Är nog lite besviken eftersom jag läst så många bra omdömen om författaren men tveksamt om jag köper fler böcker av honom. Rekommenderas med lite förbehåll.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det blir fler!

Kawatski, 3 januari 2018

En författare som jag kommer att läsa mera av.
Mycket välskriven bok, med fantastiska miljö- och personbeskrivningar, spänning från blad ett. Att det dessutom utspelar dig i Skåne är härligt, trots att det handlar om mord.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Slutet på sommaren

Strulputte, 18 december 2017

Inte alls lika bra och spännande som de tidigare böckerna, Memorandom och Ultimatum.
Verkar som att författaren mest har skrivit ihop det på sin fritid.
Ett 5-årigt barn försvinner nästan spårlöst, hans storasyster söker honom genom hela boken.
Letar och letar. Först på de sista sidorna avslöjas hur försvinnandet gått till.
Ganska så absurt slut. Men du kanske tycker om boken - läs den!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Slutet av boken

Johan Sundin, 24 oktober 2017

En sträckläsare som börjar i ett lugnt tempo men byggs sakta men säkert upp till en dramatisk avslutning under bokens sista sidor. Med 100 sidor kvar går boken inte att lägga ifrån sig. De la Motte skriver vackert om småstaden...

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Överraskad

Ms Harmony, 22 oktober 2017

Har tidigare bara läst Gejm som jag inte blev så förtjust i. Den här tycker jag var enormt bra. Det märks att författaren utvecklats sen debuten. Sätter en 4a då jag är ganska säker på att de la Motte kommer att fortsätta leverera. Vill ha kvar möjligheten att ge ett bättre betyg.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Slutet på sommaren

Maria S , 15 juli 2019

Mycket bra bok spännande upplösningen ej uppenbar
En ny författare jag inte hört om men uppföljande böcker köptes in direkt. Helt klart läsvärd

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande

Sam Torkamani, 10 oktober 2018

För en vecka sedan beställde jag hem boken och har nu på morgonen läst färdigt den. En bok jag inte ville sluta läsa, den hade en bra drivkraft som fick läsaren att hålla sig fast till berättelsen. Jag rekommenderar den här boken för läsare som är ute efter spänning!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej