Du är här: Start / Betyg & recensioner / En kvinna i blått
Betyg & recensioner för

En kvinna i blått (Pocket)

Kundbetyg 4

(61 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Lättsmält tidsfördriv

Ann-Cathrine Hartelius, 19 februari 2018

Har man läst de andra böckerna om huvudkaraktärerna har man kanske mer behållning. Språket ok, lite brittiskt småputtrigt, men nej.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag fortsätter läsa

Maria, 10 december 2017

Även denna bok av Elly Griffiths är spännande och mysig för oss som gillar berättelserna om arkeologen Ruth Galloway. Den är inte den bästa i serien, lite väl krystad, men helt ok för en stunds avkoppling. Jag kommer hur som helst att fortsätta läsa serien om det kommer fler böcker.
Men du som inte läst någon bok i serien än, början hellre med den första. När du sen väl är fast kommer du att vilja läsa även denna bok bara för att få vara med Ruth Galloway en stund till.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läs på originalspråket istället

Ewa, 14 november 2017

Har läst de tidigare böckerna i serien om Ruth med stort nöje, både på engelska och Gunilla Roos svenska översättning. Jag har njutit av Ellys kvicka och varierande språkbruk på båda språken. Jag hade inte en tanke på att översättaren kunde vara en annan i den här boken och blev väldigt besviken. Språket är tidvis barnsligt och tidvis allt för tillkrånglat. Det här känns inte som en Elly Griffiths-bok och man känner inte ens igen karaktärerna, de liksom bara råkar ha samma namn. Storyn är dock fortfarande bra, men nästa bok läser jag på originalspråket.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Trevlig bagatell

Mandolin, 27 oktober 2017

Ibland blir en handling lite väl krystad även om det är brittiskt mys. Persongalleriet blir ibland mer skrattretande än sannolikt och en galnings motiv för att döda en hel hop människor måste kanske ändå ha ett uns av sannolikhet. Men som underhållande bagatell en regnig eftermiddag fungerar den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Äntligen ännu en ny del i serien!

Bippsan, 9 oktober 2017

Jag älskar den här serien om arkeologen Ruth Galloway och hennes liv. Långt ifrån perfekt, ändå så mysigt. Älskar karaktärerna (Cathbad är en favorit!) och personerna som är med i berättelserna. Väntar redan och ser fram emot nästa del i serien!

Ni som ännu inte har läst dessa, ni har några trevliga läsupplevelser framför er!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej