Du är här: Start / Betyg & recensioner / Vi mot er
Betyg & recensioner för

Vi mot er (Pocket)

Kundbetyg 4

(30 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Dryper av politisk korrekthet

Anni, 9 augusti 2018

"Vi mot er" är så sprängfylld av svensk så kallad politisk korrekthet att jag har svårt att förstå om Fredrik Backman verkligen menar allvar eller om berättelsen egentligen är en drift med hela den jämställdhetsbesatta samhällsstrukturen. Språket växlar mellan att vara enkelt tillgängligt och omständligt upprepande. Den allvetande författaren vänder sig då och då direkt till läsaren med antydningar om vad som kommer hända i den därför ganska förutsägbara historien. Tyvärr tycker jag att den stora mängden floskler gör den väl patetisk och saknar den enkelhet med vilken den geniala "En man som heter Ove" berättades.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Backmans bästa

Sandra R, 11 februari 2021

Det är så mycket känslor i den här boken att det är svårt att värja sig. Ett måste för er som läst Björnstad.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Helt galet bra!

Snyggo, 2 oktober 2020

Fredrik Backman. Jag behöver inte skriva mer än så egentligen. Fredrik har en förmåga att skriva så att man dånar. Alla dessa komplexa, sårbara, utsatta, härliga karaktärer. Beskrivningen av omgivningen, samhället och vad sporten betyder biter tag i sinnet. Att kunna väva ihop en sådan här historia med så mycket medkänsla för var och en av karaktärerna är enastående. En bok som berör.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Imponerande

Jens Lorenz, 30 augusti 2020

Hej, jag är tysk och tycker mycket om boken, Backmans skrivstil är mycket ovanlig, men samtidigt mycket känslosam. Har läst hans bok på svenska och förälskade mig genast i Björnstad, i figurerna, i allt vad som finns att berätta om känslor och deras konsekvenser. Sune är en kul kille. Men Benji är den hemliga stjärnan i boken i mina ögon.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Huliganvåld och finstämda människoöden som berör

Evas bokhörna, 25 december 2019

Vi mot er tar vid precis där den föregående boken Björnstad slutade. Vi får fortsätta följa ungdomarna och deras föräldrar på den fiktiva orten Björnstad, där bygdens invånare kämpar för att få behålla ishallen, sjukhuset, fabriken och jobben, samtidigt som ungdomarna lever med grupptryck, mobbning och hot om våld. Men mest av allt handlar boken om Vi mot Er, det vill säga om hockeyns betydelse för människorna i den lilla staden, och den stora match som väntar mot grannbygden Heds hockeylag, ärkerivalen som har tagit över många av Björnstads bästa spelare efter den stora skandalen som beskrevs i föregående bok. Och hatet mellan de två orternas invånare flödar och manifesterar sig såväl inom som utanför hockeyrinken.

Jag har lite svårt att veta vad jag ska tycka om Vi mot er. Precis som med den föregående boken så tog det ganska lång tid att komma in i boken ordentligt, och det är lite för mycket hockey och huliganvåld för mi... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Går rakt in i hjärtat

Christina1974, 19 juli 2019

Precis som Björnstad är detta en bok man inte kan släppa taget om. Väcker oerhört mycket känslor och tankar. Fredrik skriver så fantastiskt bra. Fängslar en in i boken. Jag väntar med spänning på fortsättningen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fortsättningen på Björnstad. LÄS!

josefine holsby (Höganäs), 31 december 2018

En av de bästa böcker jag läst! Bra handling, bra språk och inte minst ett bra budskap! Har du inte läst den så gör det på direkten!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Så satans bra

Lars, 4 november 2018

Denna boken är ännu bättre än den första.Träffar rätt i hjärtat. Tårar rinner utan att man tänker på det. Trots allt tufft i samhället så kan man se framtiden förändras till det positiva och bli mer samtida. Jag älskar Fredrik Backmans sätt att skriva.
Lars

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Backman briljerar!

Fanny Elisabeth Ekberg, 28 augusti 2018

Backman kan ju inte göra, eller skriva, någonting fel! Så vackert och innerligt och spännande och allt däremellan. Björnstad var snäppet bättre, hockeyn får lite större plats i Vi mot er och intrigerna kan ibland vara lite förvirrande, men Vi mot er ligger fortfarande uppe i toppen!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej