Du är här: Start / Betyg & recensioner / Klimatet och människan under 12000 år
Betyg & recensioner för

Klimatet och människan under 12000 år (Inbunden)

Kundbetyg 5

(23 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En efterlängtad, saklig analys av klimatfrågan

Rolf Henry Ingemar Carlsson, 13 februari 2018

Författaren med sin gedigna, vetenskapliga bakgrund som historiker och paleoklimatolog är skickad som få att ge en saklig bild av klimatutvecklingen. Därtill är framställningen grundad i ett ingående studium av forskningen på området där också stora framsteg gjorts, särskilt när det gäller information om den historiska utvecklingen sedan den senaste istiden. Klimatet har genomgått stora, dramatiska och snabba förändringar under dessa 12000 år. De förändringar som nu pågår är ingalunda unika. Det har varit betydligt varmare än nu vid flera tillfällen, men också kallare, exempelvis under den ca 500 år långa "lilla istiden" från medeltiden till början av 1900-talet.
Dagens klimatdebatt har tagits över av krafter som har dolda agendor. Det finns en hel, del teorier om dessa dolda agendor, men det väsentliga handlar om att klimatstudierna och framförda hypoteser måste utsättas för kritisk granskning. Situationen idag lämnar tyvärr myc... Läs hela recensionen

6 av 10 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Välbalanserad klimatinformation

Lars Gideon Marketeg, 4 november 2019

Boken Klimatet och människan i 12000 år ger en mycket bra sammanfattning av vårt klimat. Boken ger också en verkligen kunnig persons syn på klimatet. Nu för tiden läser man om olika människor som har klimatångest och allt vad det kallas. Det leder ofta till att okunniga människor drar egna, ofta dåligt underbyggda slutsatser om vårt klimat.
När man läst den här boken förstår man att det pågår och att det alltid har pågått en klimatförändring. Boken är mycket välskriven och den ger en vetenskaplig syn på vårt klimat sedan istiden.
Slutligen vill jag tillägga att visst ska vi minska utsläppen och försöka att vara rädda om jorden, men det ska ske på ett balanserat sätt tycker jag.

Lars Marketeg

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Personligt intryck av boken

Börje Åstrand, 19 december 2019

Ger en bra beskrivning av klimatets påverkan på människans samhällen. Ger som jag uppfattar bra evidens för hur klimatet varierat under 12000 år. Samt ger en oroande inblick hur vi med mänskliga aktiviteter har påverkat klimatet de senaste 159 åren.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Viktigt komplement i klimatdebatten

cfglb, 4 januari 2018

Välinitierad skildring av klimatutvecklingen, som ger perspektiv på den klimatutveckling som sker just nu. Jag har redan tidigare läst första upplagan av boken och beställde den direkt när jag fick reda på att CFL kommit med en ny utökad upplaga.

1 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra överblick av klimathistorien!

DataRolf, 23 juli 2018

En välskriven och kunnig beskrivning av vår klimathistoria. Fler borde läsa och begrunda vädrets betydelse för de mänskliga civilisationerna. Kan läsas av både lekmän och experter.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej