Du är här: Start / Betyg & recensioner / Mina fräknar
Betyg & recensioner för

Mina fräknar (Pocket)

Kundbetyg 4

(43 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Härlig historia!

Mirre, 28 februari 2014

En bok om kärlek, vänskap och känslor. Man visste aldrig vad som skulle hända och det gjorde att det var lika spännande varje gång man skulle börja läsa. En bok som fastnade och som jag verkligen kan rekommendera till alla.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mina fräknar

Bokälskaren, 2 februari 2014

Karin är 40 år gammal och känner på många sätt att livet håller på att glida förbi henne. Hon tillbringar sina dagar vid köksfönstret med en kopp te, iakttar människorna som passerar där utanför. Sedan 17 år tillbaks lever hon med Mats, som hon träffade när de båda studerade samhällsvetarprogrammet vid Uppsala universitet. Karin var den seriösa studenten som alltid hade toppbetyg, medan Mats var den sorglöse och socialt begåvade kameleonten. Tack vare detta är det nu Mats som har toppjobb på UD (vilket var Karins drömjobb), medan Karin hankar sig fram via Manpower, med tillfälliga anställningar som alla är under hennes kompetens.
Karin längtar efter barn, medan Mats tycker att det skulle förstöra deras oberoende liv och hans karriär.
Karin har sedan många år tillbaks hanterat livet genom att stänga av sina känslor och ta en dag i taget, och det är väl därför hon trivs så bra med att sitta vid köksfönstret och iaktta glimtar... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket bra bok! Så intressant problematik ifrån...

Åsa Margaretha Ram, 15 januari 2014

Mycket bra bok! Så intressant problematik ifrån huvudpersonens vardag. Även om man inte kan känna igen sig själv i de mest extrema uttrycken, tyckte jag att boken var allmänmänsklig och med en förklaring till hur livet kan bli som det blir.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag hade svårt att komma in i berättelsen, men förstod...

Brittmarie Linnéa Nilsson, 2 januari 2014

Jag hade svårt att komma in i berättelsen, men förstod vartefter jag läste, att det var så mycket, som hände Karin och hennes många tankar, så det gick inte att självklart komma in. Vad var drömmar och vad var verklighet? En intressant bok, men jag som älskar svar på gåtor, får gissa själv ett lyckligt slut! Det kommer kanske fler böcker skrivna av Sofia.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Överraskande och oförutsägbar! Härligt uppfriskande...

Kristina Wakander, 13 september 2013

Överraskande och oförutsägbar!
Härligt uppfriskande med en lite halvknasig story och en mycket udda huvudperson som tillsammans gjorde boken helt omöjlig att släppa.
Vill läsa mer av författaren, men inte en fortsättning på denna bok, det var en del av charmen att resten av historien lämnades åt läsarens egen fantasi.
Läs!!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Överraskande intressant intrig som manade till...

Karin, 6 augusti 2013

Överraskande intressant intrig som manade till sträckläsning. Lite galen utan att passera gränsen.. Bra semesterlitteratur. Läser gärna mer av Sofia Hallberg.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Förvånande bra bok! Kul med en huvudperson som är lite...

maria , 22 juli 2013

Förvånande bra bok! Kul med en huvudperson som är lite annorlunda. Nu vill jag ha en fortsättning på den här boken!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bästa bok jag läst på länge! Så underhållande, så...

Astrid Birgitta Åkergren (Stugun), 16 juli 2013

Bästa bok jag läst på länge! Så underhållande, så annorlunda, så tokrolig, så lärorik ... har allt som en bra bok bör ha!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Oerhört bra! Tyckte att den var helt ljuvlig i sin...

Bokrotad (Stockholm), 18 april 2013

Oerhört bra! Tyckte att den var helt ljuvlig i sin ovanlighet! Härligt med en författare som låter sin "hjältinna" vara precis så underlig och manisk som man faktiskt kan vara bara så där till vardags...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket bra debutroman!

Carina, 21 februari 2013

Sträckläste den, hoppas verkligen hon ger ut fler böcker!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej