Du är här: Start / Betyg & recensioner / Havets hundar
Betyg & recensioner för

Havets hundar (Inbunden)

Kundbetyg 4

(5 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Imponerande start på serien!

Villivonkansbooks, 20 september 2019

Havets hundar utspelar sig på 800-talet och är den första delen i Vikingaserien. I Havets hundar får vi följa Saga som tvingas fly från sitt hem efter att hennes bror Segg återigen misshandlat henne. Flykten tar henne ut på en lång resa där flera människor mister livet p.g.a att de hjälper Saga.
Berättelser om Vikingar finns det en del sen tidigare, men i alla dem är det männen som står i fokus. Här är det istället kvinnor som har huvudrollen och då i första hand Saga. Det är tufft att vara kvinna på den tiden, hela tiden får de vara beredda på att bli utnyttjade och antastade eller rentav kidnappade och sålda som slavar. Saga tvingas ta jobb på ett fartyg där hon får låtsas att hon är man för att klara sig undan de andra männen. Det är en gripande berättelse som presenteras, jag blir helt indragen i Sagas liv och har svårt att släppa boken. Boken har korta kapitel och en handling som hela tiden driver på framåt, trots det lite m... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En välskriven historisk roman

veronicas_bok_bak_liv, 25 februari 2020

Denna historiska roman utspelar sig under 800-talet och vi får följa Saga på hennes resa då hon flyr från sitt hem efter att brodern misshandlat henne. Det här en välskriven roman med starka karaktärer och många miljöbeskrivningar, boken innehåller både kärlek, intriger och lite spänning. Boken har korta kapitel något som jag uppskattar väldigt mycket. Historiska romaner som denna brukar vara lite av favoriter för mig, denna bok hade verkligen en bra story med ett oväntat slut, men jag tycker att boken var lite seg. Jag rycktes aldrig riktig med till fullo då bokens story blev för utdragen och lång, enligt mig kunde boken varit kortare då hade den blivit bättre i mitt tycke. Tycker ändå att det är intressant att läsa romaner från denna tid då jag tycker att författaren skrev den trovärdig och ett med bra språk.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En fantastisk historisk roman

@bettan_bokprataren (Örebro), 3 november 2019

Historisk roman som håller dig i sitt grepp från start till mål, med mycket spänning och en hel del kärlek. En mycket välskriven bok som du läser från pärm till pärm. Gillar du historiska romaner så är Havets hundar den du ska läsa under hösten.
Länk i bion
https://bokprataren.blogspot.com/2019/11/havets-hundar-agneta-arnesson-westerdahl.html

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket trevlig bok!

Anne-Christin Skånberg, 18 oktober 2019

Välskriven och bra bok om vår vikingatid! Du lever dig med i denna tidsepok! Arnesson har gjort sin reasearch utomordentligt väl! Gillar hennes sätt att skriva.Ser fram emot nästa bok i serien Vikingar!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej