Du är här: Start / Betyg & recensioner / Främlingen
Betyg & recensioner för

Främlingen (Storpocket)

Kundbetyg 5

(114 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Helt fantastiskt bra!

Linda, 23 juni 2017

Handen på hjärtat, detta är min första bok inom denna genre men efter läst 100 sidor beställde jag alla böcker i bok serien. Helt underbar fantastisk spännande bok. Kan inte sluta läsa så 734 sidor klara på en vecka! Finns inte ett enda tillfälle i boken då den är mindre spännande eller sidor känns mer som utfyllnad för att bli en lång bok. Diana Gabaldon är definitivt en favorit författare efter den här boken och ser nu fram emot nästa "Slända i bärnsten" :)
Kan inte rekommenderas nog!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svenska översättningen kapar/ Censurerar stycken!

M, 4 februari 2017

För den som känner sig hyfsat duktig på att läsa på engelska så skulle jag verkligen rekommendera det istället! Jag har läst flera av böckerna i både den svenska översättningen och originalet på engelska, och tyvärr är det så att i den svenska så kapar (?censurerar?) de ibland hela stycken! och vissa av sakerna som dessutom har relevans längre fram i serien. (vilket ibland kan göra en förvirrad när man läser den Svenska versionen.) Det är därför som jag ger just den här boken "Främlingen" 4 stjärnor istället för 5.

I den här bokserien finns det alltid något för alla smaker och det balanseras väl.
Fantasy, romantik, historia, krig, politiska intriger, mordgåtor, medicin, sci fi. etc. (Kan ibland tycka att den får lite samma kännsla som Tv-serien, The game of thrones.)
Den här första boken i serien, Främlingen, ligger starkast åt det romantiska hållet.

Två grejer jag gillar är att romantiken mellan huvudper... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En gång till

Mita G, 7 oktober 2020

Jag har hela serien, men lånade ut den första. Har inte fått tillbaks den och nu kände jag för att läsa om allt, för fjärde gången.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande äventyr

Izabela Cleopatra Horn, 14 april 2020

Har inte sett tv serien därför hade jag inga förväntningar mer än att jag har hört av många att serien är bra.
Jag tyckte om främlingen och kommer fortsätta på serien.
Däremot tyckte jag att huvudpersonens reaktion på att hon plötsligt och oväntad hamnade i en annan tidsålder inte var trovärdigt.
Författaren borde satsa mer på att beskriva personernas känslor och tankar inte bara handling. Därför blir det en svag 4 I betyg

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket bra bok

Carina Andersson, 2 januari 2019

Jag har börjat i "fel" ände och tittat på serien innan jag började läsa böckerna. Tycker nog det var ganska bra, tror jag hade haft lite svårt att hänga med i alla personer annars. Men boken är fantastiskt bra och jag får samma känsla av den som av serien.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bästa boken någonsin!

Nanette, 21 september 2018

Hittar nya detaljer och familjära karaktärer varje gång jag läser om boken och serien. Min sommarläsning varje år sen 8 år tillbaka.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bästa boken jag någonsin läst

A, 19 september 2018

En fantastisk bok... Speciellt bra om du kollat på serien.

I boken framkommer det fler detaljer ex, hur blodet luktade... boken tar dig verkligen in i Claires värld.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fängslande

EW, 10 juli 2018

Mycket underhållande och läsvärd. Nutid och historia i ett. Huvudpersonerna för berättelsen framåt. Spännande. Läst hela serien två gånger. Inte omöjligt att det blir en tredje om några år. Har man börjat läsa är de beroendeframkallande

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Historia

Annika Welin, 19 juni 2017

Om man som jag gillar historiska romaner så bör man läsa denna. Otroligt intressant läsning om Storbritanniens blodiga historia. Det är även en fascinerande kärlekshistoria. Tror att den gör sig bäst att läsas på originalspråk. Blir lite konstigt vad som översätts och vad som inte översätts.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej