Du är här: Start / Betyg & recensioner / Sofia med knuff - inte ett dugg annorlunda
Betyg & recensioner för

Sofia med knuff - inte ett dugg annorlunda (Inbunden)

Kundbetyg 4

(4 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Utmärkt är boken

Nuriya Ali Elabe, 4 maj 2018

Min lilla pojke älskar den boken vi läser varje kväll vi har också köpt"jippi jag har adhd" båda böckerna är hans favoriter 😘😘

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra med bok om en tjej med ADHD!

Sofia med knuff - inte ett dugg annorlunda. av Annelie Strömberg
Illustratör: Johanna Sandberg
Ålder: 6-9 år
Från Idus förlag.

Boken är en skildring av Sofias vardag tillsammans med hennes styrkor men också svårigheterna.
Sofia har nyligen gått igenom en utredning på BUP och fått en ADHD-diagnos som hon har svårt att acceptera.
Vi får följa henne i boken och mot slutet så kommer hon också till att i större grad acceptera sig som hon är. Stundvis får författaren även till en normdiskussion om vem som är normal och vad som bestämmer det. Det är fint med en bok om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar med en flicka i huvudroll.
Ändå var det inte en bok som fastnade för oss. Min A fick sin ADHD-diagnos för över tre år sedan nu och vi har aldrig upplevt de känslorna som beskrivs i boken, utan diagnosen är ett sätt för både oss och honom att förstå sig själv och hur man fungerar. Vi pratar mycket li... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bok som berör

Anna Maria, 6 oktober 2017

Sofia med Knuff köptes mest för att vara snäll mot min numera författarkollega. Men döm om min förvåning när den där snällheten byttes mot TACKSAMHET!

Barnen och jag läste Sofia med knuff och jag hade svårt att hålla tårarna tillbaka. Det var som att läsa om mitt lilla jag. Hur jag mådde och hur jag kände mig när jag gick i skolan. Boken gav barnen och mig många bra diskussioner och vi plockar fram boken till och från hela tiden.

Jag älskar Annelies sätt att plocka fram känslan ur det lilla och se det från ett annat perspektiv

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Viktig bok om olikheter

Villivonkansbooks, 20 april 2017

Sofia vill vara sig själv. Inte tjejen med ADHD som hon precis fått diagnos på. Men ibland är det extra jobbigt, speciellt när bästa vännen överger. Då känner hon sig ensammast i världen.
Har läst om Sofia ihop med sonen (6 år i maj). Han kändes som gränsfall till för liten för den, det är nog bra att vara kanske ngt år till för att få full glädje av den. Han ville inte läsa klart den, gillade inte den sa han. Själv tycker jag den är väldigt pedagogisk och bra på så sätt att den visar att alla är olika och att man får vara precis den man är och vill vara. Ingen ska få ändra det. Tjejen är stark trots att hon stöter på lite svårigheter. Det är en viktig bok för att visa på olikheter!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej