Du är här: Start / Betyg & recensioner / Jakten på Kapten Klänning
Betyg & recensioner för

Jakten på Kapten Klänning (Pocket)

Kundbetyg 4

(92 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Bra!

En rafflande berättelse om en utredning som svällde av hemskheter. Vi kommer in i kärnan av utredningsgruppen. Skicklighet, omsorg om vittnen samt en vedervärdig f d polischef är den krydda som gör denna bok till en rejäl bladvändare. Vi såg alla rubrikerna, men vi såg inte hur polisen jobbade.

LÄS!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra berättelse från en i saken insatt författare.

Lovisa, 13 februari 2018

Intressant berättelse om en trasig yrkesprofil. Boken borde ingå som läro och diskussionslitteratur för blivande kriminologer och poliser. Spännande bok helt igenom!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Klart läsvärd

Krister Nässén, 29 november 2017

Bra bok av en debutant. Nog är man frågande hur Lindberg klarat sig så länge som han ändå gjorde. Dessutom lite nagelbitarspänning, när författaren återger en husrannsakan på polishögskolan och vad de skulle säga om någon som inte visste vad det gällde kommit på dem.

Dessutom framstår Lindberg som ännu mer gåtfull efter att jag läst boken. Författaren berättar om en föreläsning när han började sin utbildning, där uppmanade Lindberg alla blivande poliser att göra sig av med vänner som gör det minsta lilla som är olagligt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ja, men fy fan vilket svin!

Hobbybibliotekarien, 2 augusti 2017

Jonas Trolle, kriminalkommissarie i Stockholm, berättar om spaningsarbetet som fällde Lindberg och det är en berättelse som ger kalla kårar efter ryggraden. Så mycket som upptäcktes av en slump och så mycket som kunde ha undvikits om kopplingar gjorts tidigare. Men ytterst var det nog så att ingen trodde att Lindberg kunde vara skyldig, han som pratade så varmt om jämställdhet och värnade om många andra mjuka frågor, nä, det kan väl inte vara han¿???

Men jo, och nu var det noga att inget läckte utanför denna lilla grupp, så inga spår skulle sopas igen. Boken varvas också med vittnesskildringar från flickor/barn på 14 år som kommit i kontakt med Lindberg och flera andra kvinnor som han utsatt för vidriga övergrepp. 6 års fängelse blev det "bara" och den 25 januari 2014 frisläpptes han.

Det var jobbigt att läsa denna bok och ta del av övergreppen och vad man i efterhand borde ha undersökt mer men av olika skäl, mest e... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd bok

Judit, 23 maj 2016

En människa med dubbelnatur, som var i en ledarposition i samhället.
Alla som läser boken får stöd att tro på den otroliga, och övervinna sin rädsla och tvivel och avslöja avarter. Jonas Trolle saklig i sin beskrivning. Tack för boken, Jonas.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jakten på kapten klänning

Sigrid, 10 november 2015

Det som var bra var att författaren stod så totalt på kvinnornas sida och helt fördömde förövarna och klädde av kapten klänning in på bara huden (eller pälsen kanske, han kan ju absolut inte vara mänsklig).
Vad som drar ner betyget är det ibland lite stolpiga språket, hade inget riktigt flöde.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant läsning!

Asper10, 20 maj 2015

En mycket intressant läsning där man får följa polisens spaningsarbete inifrån organisationen.
En reflekterande, självkritisk och självutlämnande berättelse. Lätt att ta till sig och väl värd att läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Utmärkt, initierat och personligt, Jonas Trolle!

En skrämmande redogörelse över hur en person i en respekterad och ledande samhällsposition sitter fast/krälar i sina sexualneurotiska drifter..... Man undrar helt klart hur många fler välartade/ovälartade herrar det finns därute, mitt ibland oss, av "kapten klännings" kaliber.....
Denna bok borde finnas tillgänglig som litteratur på högstadiet, för att i möjligaste mån göra det möjligt för unga kvinnor att tydligt bli medvetna om perverterade herrars taktik och framfart....
Jonas Trolle ger en välskriven inblick i det polisiära arbetet vid utredningar av detta slag och han låter oss förstå hur psykiskt påfrestande det är att tvingas hantera brott av nämnda art.
Heder åt alla de i utredningen som bidrog att sätta fast och fälla denne Göran Lindberg....Man borde, i förebyggande syfte, hålla uppsikt på denne känslokalle förövare !!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

berörande och intresssant om känsligt polisarbete

Rosita Larsson, 13 maj 2015

Man får följa utredningen ur den ansvarige poliskommissariens perspektiv. Det är ett imponerade spaningsarbete där man samtidigt får tillgång till vad kommissarien tycker och tänker, helt omaskerat.
Detta uppväger det vidriga i redogörelserna över Lindbergs övergrepp. De återges sakligt och utan varken över- eller underdrifter.
En positiv effekt för egen del är mitt ökade förtroende och respekt för polisarbete och att offren på detta sätt kan få upprättelse.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej