Du är här: Start / Betyg & recensioner / Britt-Marie var här
Betyg & recensioner för

Britt-Marie var här (Pocket)

Kundbetyg 4

(189 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Man bara älskar Britt-Marie

Maria Myrberg, 8 augusti 2017

En varm berättelse om hur en person utan social kompetens för alla att må bättre än de gjorde innan hon klev in i deras liv.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra, men lite rörig

Monica Stenfall, 8 december 2016

Jag gillar historien, blir lite tjatig ibland, men i det stora hela är den väldigt bra.
Den är rolig och det finns det stort djup i den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stark

Jonas, 13 november 2016

Den här boken plockade jag ut från hyllan enbart för att det fanns en Liverpool-halsduk på framsidan. Jag hade inte läst En man som heter Ove och hade ingen aning om vem Backman var. Men det var en väldigt bra bok som fick mig att tåra upp både en och annan gång. Mycket stark stundtals!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Djup, rörande, rolig...Backman-style helt enkelt

Emilia Dragostinova, 20 oktober 2016

Att jag aldrig kan få nog av Backman! Vad han än skriver kan jag inte få nog och blir alltid lika ledsen när boken börjar närma sin slut...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vardagshumor

Linda Ingemarsson, 12 april 2016

Backman kan det där med vardagshumor, han målar upp situationer som läsaren skrattar högt åt. Även denna Backman berättelse är flerdimensionell, det vill säga har budskap utöver att vara rolig. Britt-Marie börjar ett nytt liv där hon gör avtryck och på sitt sätt tar plats. Man bör läsa "Min Mormor hälsar och säger förlåt" före denna då grunden till hur läsaren uppfattar Britt-Marie läggs i den boken. Vi har alla en Britt-Marie i våra liv.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ingen Ove del 2.

Rose-Marie Jendesten, 25 januari 2016

Nej, någon ny Ove, är det inte, men klart läsvärd. Lite ojämn och svår att veta vem som är huvudfiguren. Tunt och trist slut.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Överreklamerad!

Farmor, 5 december 2015

En lite tjatig bok med alldeles för lång inledning innan den kommer till skott. Några episoder kul och tankeväckande men i det stora hela en ganska meningslös och "tunn" bok. Jag väntade hela tiden på att det där fantastiska skulle komma vilket det aldrig gjorde. Vill man ha en riktigt kul och underhållande läsupplevelse rekommenderar jag istället något av Arto Paasilinna!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Utanförskap

Lena Linderbäck, 9 november 2015

Boken är annorlunda men både rolig och sorglig på samma gång. Det finns en varm, härlig gemenskap som är mycket värd hos de utsatta människor som skildras i boken. Verkligen värd att läsa och få något att fundera vidare på!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Charmig

Lisa Karlberg, 7 september 2015

Underbart charmig bok, som fick mig både att skratta högt och gråta... högt. Än en gång har Backman lyckats hitta den rätta balansen mellan skratt och gråt och med karaktärer som dröjer sig kvar långt efter sista sidan. Om Ove var en hit, mormor en halvsvacka, så är britt-Marie vägen spikrakt upp igen. Helt klart värd att läsas! Både en och två gånger.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej