Du är här: Start / Betyg & recensioner / Pottungen
Betyg & recensioner för

Pottungen (Pocket)

Kundbetyg 4

(67 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Gillar denna bok blivit min favorit

susanne malm, 20 februari 2018

Gillar denna bok berättelse om pottungen var intressant och om kvinnor och unga flickor på den tiden .Det hade olika av kvinnonsyn på 1700-1800 -talet .Det var en del med drama , oro , spänning och sorgligt .Folk som hade det väldigt fattigt och kvinnor fick arbetat mycket och var så slitet .Anna Laestadius Larsson gjorde mycket bra och fina detaljer om kvinnor och feminin under 1700-talet var så spännade och romantik och fakta .

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok man minns

Anna, 25 januari 2018

Mycket levande skildring av kvinnors liv för inte allt för länge sen. Välskrivet av Laestadius Larsson som alltid. De andra böckerna i triologin är lika läsvärda.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Pottungen

Marie Österholm, 17 juli 2017

Mycket intressant att få följa utvecklingen för kvinnorna. Längtade till fortsättningen.
Är intresserad av kvinnoperspektivet.
Bakom alla framstående män finns det minst en kvinna.
Man kan ju fundera på vem som låg bakom många beslut.

Har fått många trevliga stunder o har därför överlåtit böckerna till en vän.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lättläst "historiebok"!

Marianne Nilsson, 11 oktober 2016

Helt underbar bok - fint och lättläst språk! Jag gillade inte historielektionerna när jag gick i skolan men detta är ett fantastiskt sätt att lära lite om svensk historia och inte minst om hur kvinnorna hade det då! Man skulle inte vilja byta med någon - varken hög eller låg!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Pottungen

maria larsson, 7 mars 2016

Älskar såna här historiska böcker! Alla bilder blev så levande i mitt huvud. Av hennes berättelse av Pottungen. Jag har även läst den första "Barnbruden" som jag gillade lika mycket.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Historisk roman ur kvinnoperspektiv

Carina Agardsson, 12 januari 2016

Del två i trilogin om hertiginnan Charlotte och den f d kammarjungfrun Johanna. Intressant skildring av Stockholms adel och ofrälse i slutet på 1700-talet. Denna del var inte lika bladvändarvänlig som del ett. Det var mycket upprepningar från första delen, vilket säkert var ett medvetet drag från författarinnan för att göra tvåan läsbar även för den som inte läst första delen. Tyckte den var lite seg. Jag läste den direkt efter ettan, kanske jag skulle väntat lite... Men absolut läsvärda böcker som motvikt mot andra historiska romaner, skrivna av män om män (och krig).

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En Härlig Bok

Julle, 12 januari 2016

En underbar humoristisk och intressant bok med mycket historiai.
Man får många goda skratt samt att man lär sig hur de levde på den tiden.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fängslande och spännande läsning

Lilian Pålsson, 9 april 2015

Lika fängslande som första boken (Barnbruden) så nu väntar jag på tredje boken. Jag vill bara läsa fler böcker om den tiden.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej