Du är här: Start / Betyg & recensioner / Byggfirman
Betyg & recensioner för

Byggfirman (Pocket)

Kundbetyg 4

(21 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Viktig bok

Mari T, 14 augusti 2015

Jag tycker att den här boken bör läsas av alla. En viktig bok helt enkelt.

Hade varit bättre om den hade varit längre eller i två delar dock.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Så det är såhär det går till!

Oh, 10 augusti 2015

Tack för den här bra upplysningsboken, finns många mörka sidor med byggbranschen. Och andra liknande branscher tyvärr, vi ska inte tro att Sverige är något undantag med detta i Europa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra bok!

Ester Schultz, 4 augusti 2015

Staffan Nordstrand måste vara väldigt modig, det är nog flera av dem som det skrivs om i boken som inte uppskattar att den här sanningen kommer ut. Det är bra att detta når ut, hade ingen aning om att det var så illa här i Sverige. Tack för insikten! Och hoppas att det blir en ändring.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Superbra!

Joacim Skoglund, 3 augusti 2015

Läste den här boken på min semester, fantastisk läsning. Fängslande och lärorik! Jag gillar såna här böcker som skildrar verkligheten vi lever i idag. Kan tipsa er som inte läst denna än att göra det.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Att detta föekommer i lilla Sverige!

Kerstin Ceder, 28 juli 2015

Såg Tv reklam om denna bok och blev nyfiken då vi själva haft problem med hantverkare för ett par år sedan.

Man märker att Staffan har stor erfarenhet av byggnadsbranschen och sättet han beskriver är väldigt bra och spännande. Det blir för mig som att man spelar tillbaka banden när vi låg i tvist med vad vi trodde va en svensk byggfirma. Som sedan utvecklade sig i direkta hot och personangrepp utav en mängd olika personer som vi aldrig sett förut. Plus att vi hade ingen aning om att det handlade om direkt handel med människor som ska utföra arbetet och att även i samma strukturer förekommer prostitution också.

Hemsk men bra att någon lyfter på luppen och faktiskt berättar om vad som faktiskt pågår hela tiden i vårt lilla land också.

En bok som jag kan rekommendera oavsett ålder.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bättre än smakprovet

Karina Grönlund, 28 juli 2015

Jag började läsa smakprovet och var inte alls speciellt intresserad. Sen läste jag den i alla fall på semestern och då vände det. Jag tror inte att jag la ner boken förens den var klar. Superspännande, nu har den fått vandra vidare i vänskapskretsen och ingen har varit besviken hittills.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spänannde läsning & kul med igenkännande miljöer !

Linus Ek, 28 juli 2015

Läst Staffans tidigare böcker och såg verkligen framemot en bok som utspelar sig i Sverige, Stockholm.

Här får man följa sex olika familjer som på olika sätt kommer i kontakt med illegal byggverksamhet. Men det är upplandat med mycket dramatik, intriger, kriminalitet, humor, trafficking och prostitution mm.

Tycker boken börjar väldigt bra, tappar den lite mot mitten för att sedan bli bättre igen mot slutet.

Helt klart läsvärd och extra plus för alla miljöer som man känner igen. Sen blir man ordentligt omskakad då jag inte trodde att detta faktiskt pågick i Sverige som på ytan känns som ett så harmlöst och fint land.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läskigt spännande

Elise Christiansson, 28 juli 2015

Jag brukar inte gilla deckare men det här är en annan typ av spänning. Dessutom är det baserat på verkliga historier vilket gör det ännu mer ruskigt. Efter en sån här genomkörare behövs något glatt, typ hundraåringen eller något sånt. Men jag kan ändå rekommendera den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej