Du är här: Start / Betyg & recensioner / Midnattssol
Betyg & recensioner för

Midnattssol (Pocket)

Kundbetyg 4

(79 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Snabbt tempo

Robert Lagerqvist, 8 november 2017

Bra action i högt tempo med lite kiosklitteraturskaraktär. Inga stora intriger men bra personporträtt ändå. Kort och snabbläst men bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande intrig

Leif Gustafsson, 25 september 2016

Lite annorlunda än de Harry H böckerna som han skrivit. Jag gillade miljöbeskrivningarna, tyckte att han fångade sekt-känslan bra. Persongalleriet var bra och rakt på beskrivet

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Usel Nesbø

Fd Nesbø-fan, 9 september 2016

Detta är en katastrofal bok, på många sätt. Inte nog med att en författare som vanligen skriver kanonbra böcker gör mig besviken, det är ju dessutom en så uppenbar "hoppat-på-sapmi-tåget" bland triller-författare helt utan att ha funderat igenom hur han ska göra det.

Storyn är ofattbart tunn, skildringen av miljön ytlig och persongalleriet av en klass som solkart fått manuset refuserat om det inte stått Jo Nesbø på det.

Köp absolut inte denna bok utan, om ni ännu inte läst den, köp istället Olivier Trucs "40 dagar utan skugga" som handlar om samma miljö men är en höjdarupplevelse att läsa. Den är helt enkelt bra på allt som Midnattssol är dålig på. Dvs allt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Midnattssol

Kerstin Ahlm (Västerhaninge), 3 september 2016

Jag tyckte boken var bra, lite annorlunda. Fast jag föredrar de tidigare böckerna som Jo Nesbö skrev, böckerna om Harry Hole. Denna bok är trots det väl värd att läsas.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gick ej att lägga ifrån sig!

John Håkan Hedqvist, 31 augusti 2016

Man förstår, när man läser boken, varför Jo Nesbø är en av världens mest lästa kriminalförfattare! Så mitt råd blir att läs denna bok och snart läser du säkert fler böcker av Jo Nesbø!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Blod på snö.

Lia, 28 augusti 2016

Ville prova del 2 & för mig går ej de heller!!
Besviken på Nesbö😔 Handlingen tråkig.
Kommer ej in i boken. Boken åker ur bokhyllan.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bladvändare

Anneli Carlsson, 20 augusti 2016

Otroligt bra. Nesbö har åter egen bevisat att han är en av de bästa kriminal författarna . Han är otrolig på att få läsaren att känna sig som en del av handlingen. Jag riktigt smyger mig successivt in i handlingen och blir ett med huvudpersonen. Nesbö har dessutom en fallenhet att inte bli långdragen i sin beskrivning av detalger utan kort och konsist beskriver han enkelt men detalgerat så att de flesta förstår, även det som är obegripligt blir förtårbart. När det kommer till det känslosamma, att beskriva abstrtrakta känslor, slår Nesbö huvudet på spiken. Att beskriva förälske utan att det blir tramsigt klarar han suveränt. Jag ser fram emot nästa bok med barnslig förtjusning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En deckare med själ.

Gamgubben, 19 augusti 2016

En verklighetsnära och lagom spännande historia från den kalla delen av Norge där Jo Nesbö verkligen visar att han kan hålla dig vaken utan att ta till alltför grovt våld.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej