Du är här: Start / Betyg & recensioner / Miniatyrmakaren
Betyg & recensioner för

Miniatyrmakaren (Pocket)

Kundbetyg 4

(114 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

wow

Helena Lundborg Svensson, 16 november 2017

En fantastisk bok som gör en glad, ledsen, orolig, irriterad, överraskad och nyfiken. Ibland kände man att det inte hände nåt, men senare förstod jag att det hade det visst gjort för då var det något som knöt an till tidigare händelser.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Alice

Alice, 9 december 2016

Trodde den här skulle vara jättebra eftersom den fått så fint betyg, men nope. Föll platt som en pannkaka. Först tyckte jag att den verkade bra, välskriven och bra miljöbeskrivning, men handlingen kommer aldrig någonstans. Mycket tråkig bok. Känns mer som en akademisk uppsats än underhållning. Mycket besviken. Till och med framsidan är historiskt inkorrekt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En orgie i misär

MD, 3 december 2016

Intressant miljö och tidsperiod, men så deppig att en måste läsa tantsnusk för att återfå livsglädjen igen.
Synd på en så intressant handling.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inte helt enkel

Mandolin, 12 oktober 2016

Läs inte den här boken om du vill ha en lättläst bagatell. Berättelsen är invecklad, underlig, osannolik och magisk. Man hoppar mellan "nu förstår jag" och "nu förstår jag ingenting". Den kvävande religiösa självgodheten hos stadens goda borgare och huvudpersonernas oförmåga att hantera sina egna liv utgör en invecklad och ganska hemsk historia som leder rakt i fördärvet. Den är inte helt lätt att ta sig igenom och kräver visst tålamod men den är bra!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den började så bra!

Aline, 4 april 2017

Älskade första halvan av boken, slukade den hel nästan men sen hände det något. Kändes som att författaren inte riktigt visste vad hon ville så det blev lite ihopklippt med allt möjligt. Det slutade med en enorm besvikelse och jag kände att jag lika
Gärna kunde skitit i att lägga den tiden på boken. Blev "sur" på författaren som hade kunnat göra sååå mkt mer... näpp. Papperskorgen för mig!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Osannolikt fängslande roman

Eva Ström, 6 mars 2017

Det är den intressantaste bok jag läst på decennier! Beskrivningarna av personer, miljöer
och skeenden är mycket målande lägg därtill en dos spänning och den speciella stämning
författaren lyckas förmedla. Jag unnar alla denna läsupplevelse.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fängslande

Kajsa, 30 januari 2017

Om du gillar kostym historier och sagor från förr är denna bok att rekommendera. Spännande och Fängslande. Kunde aldrig riktigt förutse hur saker och ting skulle ske. Underbar läsning och språk.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En besvikelse

DL, 8 december 2016

Hade höga förväntningar med tanke på recensionerna. Blev tyvärr besviken ganska snabbt då det var lätt att förutspå vad som skulle hända. Påminner om en dålig Harlequin-roman.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Magisk och nervpirrande

Svealektor, 17 november 2016

Jag har varit mycket i Amsterdam och tycker om tavlor från deras guldålder 1600-talet. Har även "Flicka med pärlörhänge" som gammal favorit. Såg därför fram mot att läsa denna bok som fått så mycket beröm. Allt som utlovats fanns där, men den där "in under bara skinnet"- spänningen och obehaget att inse den calvinistiska sidan av 1600-talets Holland var kusligt närvarande under läsningen. Aldrig har jag känt Amsterdams guldålder-historia så naket beskrivet. En fantastisk bokupplevelse.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Miniatyrmakaren

Erna Hågstedt, 7 oktober 2016

Den var lite trög att komma in i från början men sen lossnade det.
En lite udda bok att läsa.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej