Du är här: Start / Betyg & recensioner / Binas historia
Betyg & recensioner för

Binas historia (Pocket)

Kundbetyg 4

(92 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Binas historia.

Ann-Cathrine Johansson, 8 november 2017

Genomgående intressant bok om människor och binas betydelse därför. Ett måste i en ny upplyst tid. Bravo!!! Jättebra bok. Kramar Anki.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En facinerande, underhållande och viktig bok.

Iris Johnsson, 2 december 2019

Jag är intresserad och mån om naturen. Den bevisar varför JAG - lilla människa- måste värna om den och hjälpa andra att förstå.

Människor från tre tidsperioder ger svar på varför bin måste få finnas i vår natur för att naturen ska överleva -
att insekter i allmänhet och bin i synnerhet måste finnas annars är mänskligheten förlorad.
I England på 1800-talet, USA idag, Kina om 100 år - finns dessa kloka individer, som alla kommer fram till samma insikt.

Jag kan inte säga något negativt om denna bok!
Den är underhållande, spännande och välskriven!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En av mina favoriter

bocker_overallt, 26 januari 2021

Läste ut binas historia i veckan och måste säga att jag tyckte väldigt mycket om den.

Kortfattat handlar det om biologen William på 1800talet, som forskar på bina och en ny kupa.
George är biodlare i USA 2007 och Tao lever i Kina i en dystopisk framtid där vi får se konsekvenser av att bina dog ut.

Käraktärerna är väldig väl uppbyggt, man känner med de och de känns som äkta personer som man skulle kunna känna. Man kan sätta sig in i deras relationer, tankesätt, emotioner och smärta väldigt bra. Jag tyckte ofta synd om vissa och led med andra och kände allt som skaver i deras relationer.

Historien i sig väcker en del tanker om nutiden och framtiden, på vad människor håller på med att göra mot naturen och hur vi skulle kunna undvika Taos livsvillkor.

Om du inte ha läst den än, gör det!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Så viktig!

mariamne (Åkarp), 19 oktober 2020

Vad det kan innebära för allas vår framtid om bina skulle dö ut. Vad bin betyder för pollinering och hur viktiga de är för vår matproduktion

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande dystopi

butomusu, 21 februari 2020

Tre historier som alla kretsar kring bin. Särskilt intressanta är den samtida beräytelsen som återger verkliga och oroande händelser och den framtida dystopin som inte känns helt osannolik. Man får sig en tankeställare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande och tänkvärd

BiblioteKarin, 2 januari 2020

Tre historier som utspelas i dåtid, nutid och framtid vävs samman. Bin är den gemensam nämnaren. Välskriven bok som håller intresset uppe hos läsaren boken igenom. Persongalleriet är trovärdigt och intressant. En bok jag verkligen kan rekommendera.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Felaktig titel på en intressant bok

Johan Frohnert , 14 december 2018

En läsvärd bok som är uppdelad på tre parallella historier som binds samman på slutet. Historierna utspelas på 1800-talet, nu och 100 år framöver. Det är en tankeväckande bok om en dystopisk framtid, men ändå med ett hoppfullt slut. Det är inte binas historia som skildras utan människorna som hanterar bina i de olika berättelserna. klart läsvärd.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En slags viktig bok

Jonny Bjerkman, 30 augusti 2018

Maja Lunde har verkligen lyckats skriva en historia om en mycket skrämmande framtid blandad med vad som händer just nu med bin världen runt. Lundes historia rör sig genom tiden på spännande och välregisserat vis. Man får följa några familjer, någon från förrförra seklet, någon från nutid och en från en dystopisk framtid. Storyn har en del spännande inslag där en person rör sig i en skrämmande framtid men mest är det en väl skriven historia med mycket starka känslor och högst trovärdiga personbeskrivningar. I allra högsta grad läsvärd!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Uppväckande

Bokdjungeln , 16 juni 2018

Jag har aldrig varit särskilt intresserad av djur och natur, men Lunde gör att jag faktiskt vill engagera mig. Hon skriver på ett sätt som gör att man förstår att vi bara har en planet och att vi måste ta hand om den. Jag tycker att hon blandar historierna bra med dåtid, nutid och framtid. Man hänger med bra och det är ett härligt flyt i texten. Denna passar kanske extra bra att läsa nu när sommaren är här och bina har kommit till liv. Klart en bok jag tycker man ska läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej