Du är här: Start / Betyg & recensioner / Binas historia
Betyg & recensioner för

Binas historia (Pocket)

Kundbetyg 4

(72 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Binas historia.

Ann-Cathrine Johansson, 8 november 2017

Genomgående intressant bok om människor och binas betydelse därför. Ett måste i en ny upplyst tid. Bravo!!! Jättebra bok. Kramar Anki.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Felaktig titel på en intressant bok

Johan Frohnert , 14 december 2018

En läsvärd bok som är uppdelad på tre parallella historier som binds samman på slutet. Historierna utspelas på 1800-talet, nu och 100 år framöver. Det är en tankeväckande bok om en dystopisk framtid, men ändå med ett hoppfullt slut. Det är inte binas historia som skildras utan människorna som hanterar bina i de olika berättelserna. klart läsvärd.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En slags viktig bok

Jonny Bjerkman, 30 augusti 2018

Maja Lunde har verkligen lyckats skriva en historia om en mycket skrämmande framtid blandad med vad som händer just nu med bin världen runt. Lundes historia rör sig genom tiden på spännande och välregisserat vis. Man får följa några familjer, någon från förrförra seklet, någon från nutid och en från en dystopisk framtid. Storyn har en del spännande inslag där en person rör sig i en skrämmande framtid men mest är det en väl skriven historia med mycket starka känslor och högst trovärdiga personbeskrivningar. I allra högsta grad läsvärd!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Uppväckande

Bokdjungeln , 16 juni 2018

Jag har aldrig varit särskilt intresserad av djur och natur, men Lunde gör att jag faktiskt vill engagera mig. Hon skriver på ett sätt som gör att man förstår att vi bara har en planet och att vi måste ta hand om den. Jag tycker att hon blandar historierna bra med dåtid, nutid och framtid. Man hänger med bra och det är ett härligt flyt i texten. Denna passar kanske extra bra att läsa nu när sommaren är här och bina har kommit till liv. Klart en bok jag tycker man ska läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tankeväckande

pasco, 25 maj 2018

En angelägen bok i ett angeläget ärende. Läs gärna också Coffin Road av Peter May, som väckte mitt intresse för binas problem.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En dystopi.

Åsa Britt Hyberg, 14 februari 2018

Boken tar upp ett intressant och skrämmande ämne men berättar mer än den gestaltar.
Synd eftersom problemet är synnerligen angeläget.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tänkvärd och spännande.

Simonsesar, 13 januari 2018

Synd att boken hade titeln Binas historia, för jag tror att fler skulle läsa den med en annan titel. Boken är uppdelad i tre fristående berättelser om binas betydelse i dåtid, nutid och framtid. Läs den, mycket bra,

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tankeväckande och spännande!

Ester A, 28 december 2017

Bra bok som påminner en om våra bins betydelse.
Vad händer om bina försvinner?
Boken tar oss in i en framtid utan bin. En skrämmande utsikt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej