Du är här: Start / Betyg & recensioner / Pojken som kallades Det
Betyg & recensioner för

Pojken som kallades Det (Pocket)

Kundbetyg 5

(16 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

m immi

mimmi, 16 januari 2011

gud villkét psykisk sjuk mamma han har. Jag rekommendera alla att läsa denne boken. Det gör ont i hjärtat när man läser om den pojken som har upplevt sit barndum med våld. Hans häxa mamma bodde hamna till mental sjukhuset och bli behandlat precis så som hon behandlade sin son.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

gripande

Bodin, 11 januari 2011

Detta är verkligen ett barns kamp för att överleva, boken var bland de första jag läste och det är fortfarande en favorit. Man kan inte sluta läsa och inte heller förstå att någon kan vara ås grym mot sitt egna barn. Boken är verkligen så bra som folk säger, spännande, gripande, lättläst och välskriven.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kejsarens nya kläder

John, 18 november 2007

Visst, killen har haft en tuff barndom, men innebär det automatiskt att det här är en bra bok? Knappast. Språket är tämligen torftigt, och när boken inleds med att han tackar gud för att han föddes i Amerika ("möjligheternas land") känns det här väldigt Dr Phil-slibbigt. Att han skrivit massa böcker om samma tema och att hans bror också känt sig tvungen att skriva en bok bidrar till att det snarare känns som att familjen kommit på ett väldigt utstuderat sätt att göra sig en hacka på det här med barnmisshandel. Som litteratur räknat är det här inte mycket att hänga i granen. Vingklippt ängel av Berny Pålsson handlar också om ett tragiskt levnadsöde, men är författad av någon som KAN skriva. Läs den i stället.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kan han så kan vem som helst!

Jenka, 10 september 2007

Jag blev så oerhört rörd av Daves berättelse, har plöjt igenom alla hans böcker nu. Det modet och den styrkan som han innehar är fantastisk och motiverar mig i stunder när det kan kännas svårt. Det mänskliga psyket är obegripligt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hemsk.

Issalicious, 31 mars 2007

Att man ändå kan behandla barn så. Tänk att det verkligen finns där ute... Kan t.o.m finnas i mataffären som David och hans familj utan att någon ens kan ha en tanke om det. Barnmisshandel borde inte existera... Man kan verkligen inte lägga ifrån sig boken... Man undrar vad som händer här näst. Tog bara några timmar innan jag var klar... Och nu ska jag beställa uppföljarna...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Super hemsk!

VP, 20 februari 2007

Jag vill verkligen rekommendera alla att läsa den här boken. Man kan inte förstå att det finns barn som verkligen utsätts för det som David har fått stå ut med.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

boken har ett dold budskap...

Elena, 5 januari 2007

Jag tycker att boken är värd att läsa först och främst för att det är en sann berättelse, d.v.s. att livet själv har diktat upp boken. Fast det ser ut som att boken handlar om barnmisshandel, tycker jag att den handlar om mer än så bl.a. den eviga kampen mellan gott och ond. Läser man uppföljare så får man även veta hur man vinner mot ondskan. Peltzer kanske är inte världens duktigaste författare, jag menar att han är inte särskild bra på att berätta saker, men jag har givit högsta betyg ändå, för att jag tycker att innehållet av boken är mycket värdefull i alla fall för mig. Den har givit upphov för många reflektioner och jag blev djuppt berörd av hans livs historia.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Misshandlad å Förnedrad!

Esthor, 16 november 2006

Skulle någon utsätta sitt barn för samma sak idag skulle en domare konstatera att denna någon får tre års sluten psykiatrisk vård! Barnet får leva med det för alltid! Den ultimata förnedringen är väl att bli ifråntagen sitt namn. Jag sträckläste boken, kokte och ville hoppa in i boken och ge modern en rallarsving å ta med mig Dave hem! När jag slutligen kom till ro fanns ammoniakdoft i rummet, en kniv svingades ovanför mitt huvud och magen mullrade och sved! När jag vakna på morgonen var jag tacksam att jag aldrig blivit utsatt för den sortens misshandel.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inget för den känslige

Pia, 7 april 2005

Min far, som aldrig läst en bok i hela sitt liv, läste hela boken. Det säger väl en hel del.

Min mor kastade boken i väggen under förevändningen att det var en bluff allt samman - ingen kan behandla ett barn på det sättet!!!

Det är svårt att tro att "Pojken som kallades det", bygger på en verklig händelse. En bok som rör upp mycket känslor och som inte bör läsas av den känslige.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej