Du är här: Start / Betyg & recensioner / Fyren mellan haven
Betyg & recensioner för

Fyren mellan haven (Pocket)

Kundbetyg 4

(142 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Dåligt texttryck

Kerstin Heimdahl, 13 januari 2017

Jag har inte kunnat läsa den pga texten är gråtonad och att textsnittet är för litet. Dessvärre kan ja då inte rekommdera boken.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En intressant berättelse om etik om moral

Andreas Sellfors, 22 augusti 2020

Kärleksroman om en krigsveteran (Tom), som flyttar ut till Janus Rock, en liten ö utanför Australiens kust där han tar jobb som fyrvaktare och blir ihop med konstnären Isabell. Men livet på ön blir inte riktigt som hon tänkt sig. För även om hon gör sig hemmastadd på ön, som när hon ägnar en hel dag åt att namnge öns alla olika platser, så dras hon in i en storskalig depression efter sina två första missfall. Och det är naturligtvis mycket påfrestande för deras relation. Så när det Isabell begär att de ska behålla en bäbis. Som det hittar i en båt som flyter i land med en död man under en blåsig aprildag i början av 1900-talet, då kan inte Tom säga nej till sin hustrus hjärtskä-rande önskemål, även om han har ett mycket stort samvetskval. För sett från hans egna etiska kompass är det inte rätt att behålla ett barn utan att veta om det saknas av någon. Och som det senare skall vissa sig, så har barnet också en mor på Janus Rock, och v... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En hjärtskärande berättelse

Rebecca F, 22 mars 2017

En fin och hjärtskärande berättelse om vad som är rätt och fel, barnlängtan och sorg. Sympati slits åt alla håll och man fortsätter läsa för att se hur det slutar. Man blir ovanlig blödig. Läs den och glöm inte näsdukar!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Otroligt sorglig

Aline, 6 mars 2017

Älskade boken! Absolut ÄLSKADE den! De första 50 sidorna var tröga men jisses, vilka känslor den fångar. Jag grät om vartannat och man lever sig verkligen in i karaktärerna. Har man barn kan man verkligen empatisera med de och vilket dilemma de utstår, en bok jag kommer ha med mig, för alltid!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Väldigt tragisk historia

-, 27 februari 2017

Fantastisk berättelse om arbetet på en fyr och att leva väldigt isolerat. Målande beskrivningar så man känner hur havet väller in över en.
Den tenderar att bli väldigt gullig i och med att det är barn inblandat, men gillar ändå de fantastiska beskrivningarna av känslorna hos de inblandade vuxna. Det är svårt att relatera till, men tycker den avslutas lite mesigt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande och hjärtskärande

Elisabeth Lundin (Stockholm), 3 februari 2017

Redan den korta beskrivningen på bokens baksida väcker läsarens intresse och man anar direkt det stora och komplicerade dilemma huvudpersonerna blir utsatta för i denna spännande bok. Början på boken är en smula trögläst, men texten flyter så småningom bättre och den sista halvan gör boken till en riktig bladvändare. Jag tycker författaren lyckas väl med porträtten av huvudpersonerna och deras tankar och känslor. Förnuft och rättskänsla får ger vika för kärleken och behovet av att skydda och sona. Detta leder förstås obönhörligen till något som läsaren hela tiden vet skall komma. Frågan är bara när?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Måste se filmen nu!

Kerstin, 31 januari 2017

Otroligt bra och fascinerande story. Man lever sig in i personernas öden. Nu måste jag även se filmen innan den försvinner från biograferna!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underbar !!

Besviken mormor., 24 januari 2017

En vacker historia som man vill inte att den ska ta slut. Bra beskrivningar av landskapet.
Spännande och gripande. Rekommenderas varmt.
Nu vil jag se filmen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rekommenderas varmt!

Roland Levin, 11 januari 2017

Jag tyckte boken var spännande från första till sista sidan. När jag kom till slutet av boken kom faktiskt tårarna fram.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej