Du är här: Start / Betyg & recensioner / Sebbe sa nej
Betyg & recensioner för

Sebbe sa nej (Häftad)

Kundbetyg 3

(2 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En viktig bok för alla åldrar

Pockethexan, 26 september 2020

-"Kan killar verkligen våldtas av en tjej? Var går gränsen till våldtäkt? Om ingen tror på en tjej som säger att hon blivit våldtagen, hur många kommer då tro att en kille talar sanning?

I boken "Sebbe sa nej", skriven av skådespelaren och standup komikern Niclas Christoffer, tas detta tabu-belagda ämne upp och väcker mycket känslor och funderingar hos läsaren.

Handlingen utspelar sig runt den 16 åriga Sebbe, malmöit som precis börjat hockeygymnasiet i Skellefteå. Hans stora dröm är att så småningom bli en storhet i NHL och han är på god väg, stjärnan i skollaget just nu. Omtyckt och välkänd av alla i hockeystaden.

Att vara kille i tonåren, komma från en annan del av Sverige och anpassa sig till tuffheten, grupptryck och missunnsamhet i ett sammansvetsat gäng där hormoner och tankar på brudar och alkohol börjar överta drömmarna om hockeykarriärer gör att Sebbe känner sig lite utanför. När skvallret börja... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stark och viktig läsning för unga!

Villivonkansbooks, 14 april 2019

I boken Sebbe sa nej tar författaren upp ett ämne som det inte pratas om så ofta. I boken blir Sebbe våldtagen av en tjej. Boken känns helt rätt i me-too tider och att författaren lyfter att även killar kan bli våldtagna är bra! Vikten av att anmäla ett brott påpekas även i boken. Trots det tunga ämnet är det en lättläst ungdomsbok som även tar upp kompistryck, dåligt samvete över familjen och att hitta sin plats i en ny skola. Jag har läst flera böcker av författaren tidigare och tycker han är bra på att fånga tunga ämnen i sina böcker. Det utan att det blir så tungt att man inte orkar läsa. I de tidigare böckerna har han tagit upp både anorexi, psykisk ohälsa och sexmissbruk. Jag hade önskat att vi även fått följa Sebbe efter rättegång och hur han gick vidare sen. Men det kanske kommer i en kommande bok. Ett extra plus för det omfattande registret med kontaktuppgifter till olika organisationer i slutet av boken. Sebbe sa nej är en ... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej