Du är här: Start / Betyg & recensioner / Entry Island
Betyg & recensioner för

Entry Island (Pocket)

Kundbetyg 4

(92 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Underhållande

Micke, 20 november 2017

En mycket bra och spännande berättelse som växlar mellan nutid och händelser långt tillbaka i tiden.
Det tar ett par kapitel innan man lär sig namnen på alla karaktärer, men när det är gjort så är det spänning och njutning hela vägen till sista bladet.

Är detta ditt första möte med Peter May så rekommenderar jag Lewis-trilogin. Tre böcker, då en enda egentligen är alldeles för lite.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En underbar berättelse!

Kai Schirmer, 25 september 2020

Peter May här skrivit en verkligen gripande story, där själva kriminalfallen är bara en sida av en storslagen historia som omfattar såväl de Yttre Hebriderna och Kanada och flera Generationer. Inläsning är i högsta klass. Boken rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lite annorlunda

Bo Stefan Eriksson, 24 augusti 2018

Har läst några av Peter Mats böcker och bil.zr den. Den här boken var lite annorlunda men den är ok

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

olyckor, längtan och strävan efter lite lyckan.

Parviz Afrasiaby, 16 mars 2018

Det är vad han försöker få fram i sitt berättelse, samtidigt känner man även hur de olika personer i boken känner och tänker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

spännande

Kerstin Löfgren (Vendelsö), 20 januari 2018

Peter May är alltid ett säkert kort. Spännande intrig och härliga miljöskildringar, man är faktiskt deltagare i handlingen. Trist när boken tar slut.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande och intressant i historia och nutid

Mari, 14 oktober 2017

May väver skickligt samman två berättelser som man till att börja med inte förstår hur de hänger samman. Den ena utspelas för 150 år sen i Skottland, längst ut på Yttre Hebriderna, den andra i nutid på en kanadensisk ö i Atlanten. Det bygger en spännande klangbotten för hela boken.
Viktiga historiska händelser aktualiseras både då och nu. Det blir en viktig påminnelse om den tid då det var skottar, irländare och nordbor som tvingades fly undan hunger och förtryck för att söka sig en framtid på andra sidan jordklotet. Oerhörda lidanden, men också vänskap och solidaritet då som nu.
På Entry Islands isolerade miljö utspelas ett spännande kammarspel med ett fåtal agerande och möjliga förövare av det mord som begåtts. Peter May mejslar fram deras karaktärer liksom stormiga vatten kring ön formar dess karga siluett.
Mord och kärlek är som vanligt en oslagbar kombination!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Man känner igen Peter May

Johan Nygren, 13 september 2017

Jag gillade verkligen Lewis-trilogin, så mina förhoppningar var stora på Peter Mays nya bok. Jag tycker nog att jag fick vad jag förväntade mig. Bra miljö- och personbeskrivningar, spänning och en del oväntade vändningar.

Men översättningen! Nu har jag inte kontrollerat om det är samma översättare som till de tidigare böckerna, men det är inte bra! Har de ingen som korrekturläser den svenska texten? Meningar som är direktöversatta från engelska och ord som är staplade på varandra. Nej, om författaren visste vilken misshandel hans text blivit utsatt för skulle han inte bli glad...

Jag rekommenderar ändå boken, men räkna med att få ha överseende med en hel del översättningsmissar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej