Du är här: Start / Betyg & recensioner / Kalle Anka på kräftskiva : berättelser från landet utan kultur
Betyg & recensioner för

Kalle Anka på kräftskiva : berättelser från landet utan kultur (Inbunden)

Kundbetyg 5

(6 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Kalle Anka på kräftskiva

Monica Johansson, 30 oktober 2017

Mycket intressant läsning och jag kan lova att din intelligensnivå höjts en bit efter genomläsningen av denna bok. Korn delar med sig av sin enorma kunskap på ett sätt som är både intressant, roligt, lättläst och spännande.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sverige har en egen kultur!

Kai Virihaur, 14 mars 2018

Sverige har en egen kultur, lika väl som alla andra länder. Ingen skulle förneka att ex-vis Persien har en egen kultur. Åk dit och påstå något annat, och du blir i bästa fall utskrattad... Men i Sverige finns det vissa högljudda kretsar där det anses berömvärt att förneka, eller uttrycka sig föraktfullt om, den svenska kulturen.

Resultatet av sådana villfarelser blir bland annat att invandrare kanske inte ser någon mening med att integreras i vår värdegrund.

Dan Korn visar på sitt stillsamma sätt att man i de här kulturfientliga kretsarna är illa underrättad om fakta. Läsvärd bok!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sveriges viktigaste bok de senaste åren.

Lars Åhlin, 27 december 2017

Dan Korn är en guldgruva av kunskap, flit och omdömesgilla analyser. Jag försöker läsa allt han skriver, i Axess, kvartal.se, Timbro/Smedjan och i de böcker han ger ut. Här har han överträffat sig själv, i en magnifik översikt över den goda och den dåliga nationalismen (svensk respektive storsvensk, sade man i början av förra seklet, har jag lärt mig i boken). Han beskriver den storsvenska chauvinism som exempelvis vid unionsupplösningen ömkade och förundrade sig över norrmännen som frivilligt valde bort att låta sig styras av svenska ämbetsmän, lagar och värderingar. Själv minns jag vid EU-inträdet 1994 hur vi var många (även jag) som tyckte att det som hände var alldeles fel: Om EU hade haft något vett skulle man ju ha låtit EU bli medlem i Sverige, istället för att tvärtom låta Sverige bli medlem i EU. Och den storsvenska nationalism som högaktar Gustav II Adolf och Karl XII finns fortfarande kvar, nu hos dem som vill välsigna vär... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej