Du är här: Start / Betyg & recensioner / En andra chans
Betyg & recensioner för

En andra chans (Inbunden)

Kundbetyg 4

(113 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Flyg lilla humla, flyg.

Christian & Emelie, 12 mars 2018

"Ja visst gör det ont när knoppar brister." - Karin Boye

Jojo Moyes trilogi om att finna sig själv har tagit oss på en resa fylld med glädje och sorger, skratt och förlust. För Louisa Clark blir New York City kulmen av ett par svåra och utmanande år, efter händelserna i den första boken. När vi följer henne bortom Livet Efter Dig utforskar vi den gapande tomheten Will lämnade i hennes liv, och vi lär oss hur svårt sökandet efter mening kan vara. New York blir det ultimata testet för Lou när hon, efter återkommande tragedier, slutligen inser att sann glädje inte går att finna i varken ens omgivning eller människorna i den, utan inom sig själv.
Från den simpla småstadsflickan plöjde Moyes marken för Will att så ett frö i, och efter mycket smärta, men med stor omsorg, får vi äntligen vittna fröet gro och blomman explodera ut i alla tänkbara vintagefärger Lou kan få tag på. Hennes berättelse handlar slutligen om att vart vi... Läs hela recensionen

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket bra

En intressant bok om hennes fortsatta liv i New York. Om hennes upplevelser och om sitt slutliga val. Skulle gärna läst en fortsättning på denna bok.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stark avslutning i trilogin om Louisa Clark.

booksbytess, 11 mars 2018

Äntligen en tredje och avslutande del om Louisa Clark som vi lärde känna i den fantastiska boken Livet efter dig. Efter en svagare men helt klar läsvärd uppföljning i Arvet efter dig är Jojo Moyes åter på topp med En andra chans, den avslutande delen i hennes trilogi. Personligen får hon gärna fortsätta historien om Louisa, hon är en härlig karaktär att följa!

Som alltid i Jojos böcker finns värme och kärlek men här handlar det även om att våga och att finna sig själv.

Louisa tar sig an arbetet som personlig assisten åt en välbärgad hemmafru i New York vilket leder till en del prövningar och utmaningar för Louisa. Hon vävs in i hemligheter, möten med nya människor, svårigheterna med ett distansförhållande till Sam samt minnena av Will som är ständigt närvarande.

Jag tycker mycket om boken och det är en härlig läsupplevelse, rekommenderar den starkt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En andra chans

Ewa Hardelin, 4 juli 2018

Moyes levererar alltid feelgood på hög nivå. Tycker man om andra bidrag av Moyes blir man inte heller nu besviken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Härlig bladvändare

Villivonkansbooks, 3 maj 2018

Louisa Clark åker till New York, redo att börja ett nytt liv och omfamna äventyret, precis som Will önskade. Samtidigt har Louisa lämnat kärleken Sam kvar hemma i London. Louisa arbetar som assistent till Agnes, ett jobb som tar henne med in bland människor i stadens absoluta toppskikt. 🐴
En andra chans är den tredje och avslutande delen om den charmiga Louisa Clark. Livet efter dig och Arvet efter dig är de båda böckerna innan i serien. Livet efter dig är en av mina absoluta favoritböcker, jag tycker den är helt underbar. Arvet efter dig blev jag inte lika imponerad av. Den var helt ok, men inte mer än så. Med viss tvekan slog jag upp En andra chans och började, skulle Jojo Moyes få till ett bra avslut på serien? Jo, jag tycker att det blev ett bra avslut. Louisa är tillbaka nästan i sitt gamla slag, pladdrig, impulsiv och charmig. Kan dock önska att författaren skulle låtit henne fått stå på sig mer och inte fått vara s... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Helt otrolig!!

bokmalen (Luleå), 26 april 2018

Alltså vilken avslutning på denna fantastiska triologi!
Jag är fångad från sida ett och sen är den omöjlig att lägga ifrån sig.
Känslorna hinner inte med du skrattar för att i nästa sekund inse att tårarna rinner. Helt gudomlig bok!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lite väl mycket...

VH, 25 april 2018

Tycker verkligen om Jojo Moyes skrivande. Hon fångar så fint in verklighetsdetaljer, skeenden, vad som händer mellan människor. Blev verkligen fångad av de två första böckerna !
Men det som drar ner betyget på den här boken är att jag tycker den blir för mycket. För mycket om det ekonomiska överflödet i värdfamiljen, för mycket runt miljön och runtikring det väsentliga skeendet. Självklart att författarinnan vill framhäva kontraster - men kom på mig själv med att snabbläsa efter halva boken. ( Tänkte ibland att den nästan är som både anvisningar och manus till en film... )

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jojo Moyes än en gång

Boken är lättläst, precis som de två tidigare delarna i trilogin. Kan rekommenderas till den som vill ha en stunds kravlös underhållning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Härlig avslutning på trilogin

-, 28 mars 2018

Tredje boken om Louisa Clark var som väntat lite lika bra som de två tidigare. Hon har en förmåga att klara sig igenom det mesta med sin charmiga utstrålning. Kan definitivt rekommenderas till alla som tyckt om de två första böckerna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Avslutningen !

läst mycket, 11 mars 2018

Åh ,ni som inte har läst den... vilken avslutning! Härligt att få följa med till New York och Louisas äventyr där.
Jag är mer än nöjd med denna sista del och det känns bra att lämna henne, även om jag nästan gråter när sista sidan är till ända. Väldigt mysig trilogi som jag varmt rekommenderar!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej