Du är här: Start / Betyg & recensioner / Chateau vadå : det okända fusket med ditt vin
Betyg & recensioner för

Chateau vadå : det okända fusket med ditt vin (Inbunden)

Kundbetyg 4

(35 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En riktig väckarklocka.

Paul P, 20 september 2018

Rysligt obehaglig läsning. Konstigt att ingen reagerat tidigare, varken livsmedelsmyndigheter eller politiker.
Förvånade att det stora monopolföretaget inte ställer större krav, när de styr över allt annat i inköpsprocessen.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bitvis bra, bitvis raljerande

Leif B, 3 november 2018

Boken, som borde hetat Château Vadeau är delvis intressant. Delvis raljerande och mycket Mats-Erik NILSSON.

Kul början - som med pistageglassen en gång i tiden. En hel del intressant information men även mycket tendentiöst och mycket den personliga uppfattningen.

Borde varit mindre tendentiöst skriven men författaren vill ju sälja och vara kontroversiell.

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kränkande klagan

Sunnose, 27 december 2018

Boken är en enda lång klagan, enbart uppbyggd på citat från andra utvalda skribenter.
Det finns poänger i boken som är värda att uppmärksammas, men författaren har valt att göra det på ett raljerande och nedlåtande sätt som får honom att verka föga trovärdig.
Som vinentusiast kände jag mig kränkt när jag läste boken.
Den har fått mycket stor uppmärksamhet utan att tidigare ha blivit bemött på ett sakligt och professionellt sätt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Chateau vadå

Ulf Ewerman, 2 oktober 2018

Mats-Eric Nilsson är verkligen en frisk fläkt i att avslöja fuskarnas verksamhet. Det kan förhoppningsvis leda till att vi kan få tillgång till mer naturligt gjorda viner. Vi som gillar vin bör börja ställa krav på vinernas innehåll och tillverkningssätt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Alla borde läsa Mats-Eric Nilsons böcker!

Kalle Color, 28 september 2018

Som väntat - mycket bra och avslöjande skrivet. Bekräftar det jag redan visste och det är lättare att argumentera med vänner. Hoppas att lagstiftningen ändras fortast möjligt och all skit som tillsätts i vin skall redovisas på etiketten.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dagens sanning

Denna bok borde varje kund på Systembolaget läsa. När får vi en innehållsdeklaration av viner? När upphör Systembolagets otidsenliga monopol?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tankar om boken

Tord Turesson, 15 november 2018

Författaren är lite av en ytterlighets person. Anteingen är det vitt eller svart. Jag brukar ha den bonad som hänger bakom talmannen i Riksdagen. Den är gjord av lin från hela Sverige och jag tror att det är ca 260 olika nyanser mellan svart och vitt. Sådant är livet också. men boken är intressant att läsa för den ger en del tankar om vin och ger en del försttåelse för läget inom vinmarknaden.
Boken är väl värd att läas med öppna ögon.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tänkvärt om vin

Anders Bu, 15 oktober 2018

Tänkvärt och bra skrivet även om man nog hade insett tidigare att viner i det nedre prissegmentet inte kan ge många kronor över till producenten när alkoholskatt, moms och övriga omkostnader är betalda och därför inte heller kan framställas med några kostsamma metoder. Än mer tänkvärd är kanske Systembolagets medverkan till att sälja billigt industrivin i vilseledande förpackningar i butikerna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Château vadå

Maud Tullstedt, 15 oktober 2018

Verkligen tänkvärd o det gäller nu för oss konsumenter att ställa krav på Systembolaget o andra leverantörer. Att det fuskades i vinbranschen hade jag hört men att det var så illa hade jag inte anat.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej