Du är här: Start / Betyg & recensioner / Portionen under tian : bra mat för dig, din plånbok och planeten
Betyg & recensioner för

Portionen under tian : bra mat för dig, din plånbok och planeten (Inbunden)

Kundbetyg 5

(61 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Inspirerande

Villivonkansbooks, 20 januari 2019

I Portionen under tian har dietisten Hanna Olvenmark samlat mer än femtio vegetariska recept. Alla recept har gemensamt att de kostar max tio kronor per portion. Jag har provlagat ett flertal recept ur boken som hela familjen sen provsmakat. Vi är inte vegetarianer men äter ändå en hel del vegetarisk mat och tycker det är väldigt gott. Recepten är inspirerande med fräscha bilder till, som gör att man blir sugen på maten. Tyvärr är det ingen i familjen som är så förtjust i varken linser eller bönor och ett flertal av recepten innehåller något av dem. Men jag lagade och vi provåt en hel del rätter. Favoritrecepten i boken är Ärtcarbonara och Zuccini- och svamppasta, båda var riktigt smaskiga. Boken är trevligt uppbyggd med recept, fakta om baljväxter, inköpslista och vad som är bra mat att ha hemma. Det är även tips på hur man minskar sitt matsvinn, mycket bra tycker jag! Gillar man linser och bönor är det här en riktigt bra bok med ma... Läs hela recensionen

12 av 12 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Perfekt!

4ussi, 5 februari 2019

En enkel bok med billiga roliga recept. Det blir helt enkelt roligt att laga mat som även känns klimatsmart. Rekommenderar den.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Så gott, snabbt och enkelt

Katrin , 16 februari 2020

Älskar recepten som både är enkla att göra och samtidigt så goda! Mina veckohandlingar har blivit väldigt mycket billigare. Omväxlande recept som man blir mätt och nöjd av. Rekommenderar boken å det varmaste för dig som vill förenkla vardagen och ändå äta gott.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra bok!

Fredrik Plumppu, 11 september 2019

Väldigt prisvärd och inspirerande kokbok som ger insikt om vad som krävs för att vi ska kunna rädda den här planeten.
Perfekt för dig som vill leva ett mer snålt liv men inte vill dra ner på välsmakande vardagsmat.
Bästa receptet på vegetarisk tacofärs jag läst hittills.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gott och enkelt

Jenny , 10 augusti 2019

Lagat flera recept nu och det är enkla tydliga recept. Till och med barnen gillar maten med linser och kikärtor och allt!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra recept!

Gustav, 17 maj 2019

Mycket bra recept, lite mycket frön för min smak. Den enda kokboken som jag faktiskt läst inledningen till! Rekommenderar starkt!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gott, enkelt och snyggt - allt man behöver.

Carolina, 29 april 2019

Boken är supersnygg och det vi hunnit laga har varit riktigt gott. Framför allt sättet att tänka och göra inköp på känns toppen. Inte en "ny middag" varje kväll utan en effektiv hushållning utan att göra avkall på smaken.

Kanske ligger inte alla recept under tian, t ex kostar en burk kronärtskockshjärtan nästan 30 kronor, men det kan man ta. Kul present till fattiga studenter och folk som borde tänka lite mer. Trevlig i köket hos vem som helst.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inspiration,

Ann Aranda, 20 mars 2019

Bra , enkel veganmat och inspirerande uppmaningar att leva sparsamt, t.om inköpslistor! Har redan städat mitt skafferi och mitt kylskåp och planerar mina inköp🙂

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gillar verkligen den här kokboken!

Anna Sjögren, 5 mars 2019

Portionen under tian är en mycket bra kokbok som lyckas vara både praktisk och inspirerande! Bäst av allt är veckoplaneringarna med inköpslistor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej