Du är här: Start / Betyg & recensioner / Historien om Titanic
Betyg & recensioner för

Historien om Titanic (Inbunden)

Kundbetyg 5

(14 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Fin faktabok man kan välja att grotta ner sig i

Gustav 10 år:
Mamma läste boken Historien om Titanic för oss. Den är ganska intressant och det är en hel del fakta. Om man är jätteintresserad är det roligt att läsa hela direkt tror jag. Annars kan man göra som vi och dela upp den. Man får lära sig mycket om båten men också veta om vad som hände några av passagerarna och vilka de var. Det var intressant. Jag hade glömt i slutet vilka de var så jag fick bläddra till början.

Titanic var en jättestor båt och 1912 krockade hon med ett isberg. Det var många som dog, 68%. Det fanns inte tillräckligt med livbåtar.

Philip 7 år:
Jag tycker om de olika personerna man ska försöka hitta i boken. Det finns många detaljer och jag gillar bilderna. Ibland var det lite mycket fakta men vi delade upp läsninge... Läs hela recensionen

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant med vackra illustrationer!

my.loved.books, 12 mars 2022

Väldigt intressant och vackert illustrerad bok om Titanic första och enda resa. Engagerar läsaren genom att man under läsningens gång ska hitta olika föremål/människor. Förhöjer läsningen ytterligare!

Sedan filmen "Titanic" kom har den här händelsen alltid intresserat mig och jag har velat lära mig så mycket som möjligt. I den här boken får man som läsare med hjälp av detaljerade illustrationer mycket informationen genom detaljer och genomskärningar av fartyget. Vi följer från början när det byggs till det återfinns på havets botten.

Trots att man vet hur det går så är det svårt att inte beröras av både de öden som överlevde katastrofen och ännu mer dem som inte gjorde det. Vi också lära oss vilka som är hjältar under denna fruktansvärda händelse.

En bok jag varmt kan rekommendera!

LÄS!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Titanic intresserad son 8 år

Myran, 25 april 2021

Sonen har typ 5 intressen varav Titanic är ett han besökte utställningen och älskar boken som han läser mycket i och lär sig utantill.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Present till 7-åring

Painter, 7 december 2020

Jag tycker boken är fantastisk men det är ju inte jag som skall läsa den utan ett barn barn som har pratat mycket om Titanic. Hoppas det inte är för starka bilder för den känsliga pojken. Kommer läsa den tillsammans med honom.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej