Du är här: Start / Betyg & recensioner / Bokhandeln för ensamma hjärtan
Betyg & recensioner för

Bokhandeln för ensamma hjärtan (Inbunden)

Kundbetyg 4

(12 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Pålitlig feelgood!

Lollos bokhörna, 26 april 2020

I denna roman möter vi Posy Moreland som har fått ärva en bokhandel i London. Tyvärr går affärerna inte så bra och Posy måste göra något åt det för att rädda sin älskade bokhandel och drömmen att bara sälja romantiska romaner! Men vägen fram för att rädda bokhandeln är snårig och dessutom måste hon komma överens med Sebastian, som även han har planer för bokhandeln.

Det är fina miljöer i boken, jag tycker att den är lätt att läsa och det är en bra bok för en lat semesterdag.

Posy är en aning velig och jag hade önskat att hon sa ifrån mer. Men jag gillar historien trots att den är ganska förutsägbar. Det är en pålitlig feelgood som är ganska mysig att läsa.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok som ska läsas och njutas av

@bettan_bokprataren (Örebro), 21 april 2020

Först började jag lyssna på boken och blev så grymt besviken, uppläsaren passade inte alls mig och jag funderade att tag på att helt sonika sluta lyssna/ läsa den. Men då jag även har haft äran att få boken som recensions ex från Historiska media så tänkte jag att jag ger den en chans och läser den. Och då kom wow upplevelsen.
Jag tror att man ska läsa den här boken då sidoberättelsen gör sig bättre när man läser den.
Bara en reflektion...

Jaja, hur som helst .....VILKEN TUR ATT JAG TOG DET BESLUTET!
Jag hade så när gått miste om en underbar, ljuvligt och alldeles superärlig feelgood-roman. Den utspelar sig i en mysig Londonmiljö och är som klippt och skuren för mig som är en riktig bokälskare och romantiker.
Boken har alla de rätta elementen som en riktigt BRA feelgoodare ska ha, kärlek, förvecklingar men inte minst ett gott slut.
Som jag ser fram emot nästa bok i serien.

Sammanfattningsvis: Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Trevlig läsning för stunden!

Villivonkansbooks, 9 april 2020

Böcker som handlar om böcker och bokhandlar är något som jag tror många bokälskare liksom mig gillar att läsa om. Ofta är de böckerna så mysiga och med hög igenkänning när olika titlar benämns och det är en trivsam värld att vara i. Boken om Posy är också ganska mysig och den har bra potential.
Posy över en bokhandel som inte går något vidare och hennes plan blir att omvandla den till en bokhandel med bara kärleksromaner. Men vägen dit är snårig och besvärlig och den dryga Sebastian gör allt för att stoppa hennes planer.
Posy är en karaktär som jag inte alls fastnar för, hon är mesig och velig och jag önskar att hon haft mer råg i ryggen och kunnat säga ifrån. Berättelsen är väldigt förutsägbar och det är inte svårt att se hur boken kommer sluta, tvärtom är det nästan övertydligt. Den främre delen av berättelsen kändes detaljerad och utbroderad och författaren lät den ta sin tid, men när jag kom till själva upplösningen kän... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mysig feelgood

veronicas_bok_bak_liv, 21 september 2020

Boken handlar om Posy som ärver den lilla bokhandeln i Blomsbury. Tyvärr så går inte bokhandeln så bra och den hotas att slå igen, men Posy har andra drömmar. Hennes dröm är att förvandla bokhandeln till en bokhandel med bara kärleksromaner och rosa väggar. Personalen är med på hennes planer men hyresvärden Sebastian är inte lika imponerad utan han vill att det ska bli en renodlad deckarbokhandel.

Det här är den första delen i en planerad romanserie i bokhandelsmiljö. Den här boken gillade jag verkligen, den är lättläst, charmig och mysig. Även om man till viss del kan räkna ut hur olika saker kommer sluta så får jag en sån där härlig feelgood känsla i kroppen när jag läser boken. Jag gillar karaktärerna och de fina och mysiga miljöbeskrivningarna. Boken bjuder på motgångar, missförstånd och kärlek - en underbar feelgood bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej