Du är här: Start / Betyg & recensioner / Jag for ner till bror
Betyg & recensioner för

Jag for ner till bror (Pocket)

Kundbetyg 5

(76 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Fast från första sidan

Spanaren, 11 maj 2019

Vilken underbar författare! Var fast sedan första sidan till sista sidan. Egentligen händer inte så mycket fast det händer mycket. Skickligt gjort att nagla läsaren på detta sätt! Extra kul med att känna igen sin egen dialekt. Läs boken! Var bara tvungen att beställa den nya boken "Vi for upp med mor".

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vitaliserande språk och spännande berättelse

Åsa , 15 oktober 2019

Först i början kändes boken lite konstig. Jag kom inte in i den direkt, men efter 15-20 sidor var jag fast. En lite sorglig, men vacker historia om olika människoöden i en avfolkningsbygd. Tyckte mycket om språket och att man hålls på halster alltmedan historien nystas upp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket läsvärd

Karin L , 4 oktober 2019

Följsam berättelse med flera spännande vändningar. Blandningen mellan realistiska personporträtt och vad som nästan känns som overkligt gör att romanen är en riktig bladvändare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fascinerande språk

Farmor, 26 september 2019

Tog ett litet tag att vänja sig vid hennes sätt att skriva och vid dialektorden, men så småningom kunde man både höra och se miljön. En helt ny upplevelse!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Språklig förnyelse

Anna-Stina Dahlroth Torneheim, 11 september 2019

Mycket bra bok Språket med dialektala ord är mycket verkningsfullt.Man har inga svårigheter att "se" handlingen.Namnskrivningen med enbart gemena och sammanskrivningen av för och efternamnet gör att det blir fart och fläkt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra!

Ann Widung, 6 september 2019

Tyckte mycket om boken, särskilt språket. Annorlunda och spännande - faktiskt!
Jag har redan gett bort två böcker i present till vänner och ser fram emot att läsa efterföljaren....

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ja!

Anna Clara , 19 juli 2019

Ja! Den är lika bra som du hört alla säga. Läs. För språkets skull. För historiens skull. För din skull.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Toppenbok!

En riktigt bra läsupplevelse. Håller med om det en recensent sa, den andas Sara Lidmans sätt att skriva på.
Läs den och efterföljaren också. -Vi for upp med mor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ny favorit

Em, 3 juli 2019

Äntligen en bok om en kvinna som är arg, kåt, elak, egoistisk och samtidigt stark, omtänksam, kärleksfull och modig! Älskar varje sida.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej