Du är här: Start / Betyg & recensioner / Min fars hemlighet
Betyg & recensioner för

Min fars hemlighet (Inbunden)

Kundbetyg 4

(4 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Välskriven roman med mersmak!

Lollos bokhörna, 9 april 2020

Det här är den första delen i en triologi om Ilka Jensen. Ilka får reda på att hennes pappa har dött och att hon är omnämnd i hans testamente. Det är en chock då hon inte har hört av eller träffat sin far sedan han stack från henne och Ilkas mamma för många år sedan.

Eftersom saknaden efter hennes pappa har präglat henne bestämmer hon sig för att åka för att kanske få några svar på sina frågor. Men det är lite mer komplicerat än så. Hennes far verkar ha haft en del att dölja och Ilka börjar gräva i hans förflutna.
Sara Blaedel är känd för sina deckare, böcker jag läst och som jag gillar. "Min fars hemlighet" är inte en deckare på det viset, men spännande ändå med familjehemligheter! Det är en välskriven, lättläst och underhållande bok som innehåller färgstarka karaktärer som jag vill veta mer om. Del två kommer ut i juni!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fängslande roman som ger mersmak!

Villivonkansbooks, 9 mars 2020

Min fars hemlighet är den första delen i serien om Ilka Jensen. Ilka bor i Danmark, jobbar som skolfotograf och sörjer sin nyss avlidne make när hon en dag får besked om att hennes pappa dött. Pappan stack till USA när Ilka var liten och sen dess har de inte hörts. Nu nämner pappan plötsligt Ilka i sitt testamente och Ilka ser ingen annan utväg än att resa till USA för att ta reda på mer.

Jag har tidigare läst några deckare av författaren, de gillade jag skarpt. Min fars hemlighet är ingen deckare men däremot en välskriven roman om familjehemligheter och livsval. Berättelsen utspelar sig på en begravningsbyrå och det kan ju på förhand låta ganska tråkigt. Men tvärtom är det väldigt fascinerande och intressant att följa arbetet samt de olika karaktärerna som jobbar där. Det är nunnan Eileen som ena stunden är trevlig och omtänksam för att i nästa vara tvär och ointresserad samt den före detta konstnären Artie som numera reko... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En lättläst och fängslande bok!

Jenny Hövre, 29 september 2020

Bokrecension - "Min fars hemlighet" av @sarablaedel är en varm, mycket speciell bok, som ändå har en del spänning i sig. När Ilka får reda på att hennes far är död och har med henne i sitt testamente beger hon sig till faderns nya hemland, USA, närmande bestämt Wisconsin och staden Racine. Hon har ärvt hans begravningsbyrå med allt badet innebär. Med i detta arv följer begravningsentreprenören Artie och nunnan Syster Eileen.
De är båda speciella på sitt lilla vis och något i mig dras till dem bägge. Och Ilka. Jag gillar att hon är en kvinna som inte rädd för att ta för sig av livet. Att gå utanför ramarna. Det påminner lite om mig själv.. :):)
Mycket handlar om Ilkas vilja att lära känna sin pappa, få svar på frågorna om varför han lämnade dem? Varför han aldrig hörde av sig.. väl på plats försöker hon räcka ut en hand till halvsyskonen som finns där. Hon får dessutom en knivig begravning på halsen som ställer till det på by... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej