Du är här: Start / Betyg & recensioner / Brutna ben och brustna hjärtan - en alldeles omöjlig jul
Betyg & recensioner för

Brutna ben och brustna hjärtan - en alldeles omöjlig jul (Pocket)

Kundbetyg 4

(44 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En härlig bok

Bodil, 4 december 2019

Om att allt inte blir som man tror, ibland bättre. Motgångar kan vändas till medgångar med lite kreativitet och härlig galenskap och en del lögner. Trasiga kök, glögg, resor, vänskap och kärlek. Läs den

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Feel good roman.

Anne-Pauline , 11 februari 2021

Mysig berättelse om en lärare som till slut vågar stå på sig och firar jul själv, utan påverkan av sin familj. Rolig och underhållande roman.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Verkligen en omöjlig jul

Ulrika Qvarnstedt, 10 februari 2021

Rolig och tankeväckande bok om svårigheterna med relationer. Bitvis halsbrytande komisk men mer underfundighet och igenkänning. Trevlig bok om julens krav, måsten och möjligheten att göra som man vill. Kanske inte en stor litterär upplevelse men ett trevligt sällskap med en kopp te i läshörnan!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underhållande och mysig i juletid!

Boktanten, 14 januari 2021

Det är något speciellt med feelgood som utspelar sig under julen. Det blir dubbelt så mysigt på något sätt.

Men detta är en bok med mycket lögner och svärta också, med allvar och ångest och om egna och andras förväntningar. Jag som läsare får mig en liten tankeställare om vad som är viktigt i livet, vad jag ska fokusera på och vad jag ska släppa.

Nu låter det inte som en feelgood men det är det. Det är massor av värme och kärlek, den är väldigt mysig och får mig att känna mig sådär fånigt lycklig som bara en feelgood kan. Och som extra bonus har den en del dråpliga scener som får mig att småfnissa.

Boken är lättläst med ett bra språk och jag kom snabbt in i den. Maria Ernestam har en enastående förmåga att göra sina karaktärer levande. Jag skulle inte bli förvånad om jag mötte någon av dem på gatan.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Älskar den, varm, charmig och så mysig

@bettan_bokprataren (Örebro), 29 december 2020

Det här är en av de bästa jul feelgood böcker jag läst. Det är en mysig, härlig och väldigt charmig bok som har allt! Kärlek, problem, familjetrassel och massor med andra förvecklingar som manar till eftertanke. En bok som gav mig många skratt och massor med må bra boost.
Den är skriven på ett mycket trevligt språk där beskrivningar av både personer och miljöer görs på ett mycket skickligt sätt och handlingen förs framåt under hela boken och det bästa den tappar aldrig farten.
För mig måste en feelgoodbok innehålla:
intressanta karaktärer
en historia som har ett innehåll
det ska finnas skratt
det får gärna finnas problem, men inte för mycket
inte för gullig men gärna lite lagom söt
den ska ge mig lugn och välbehag Sammanfattningsvis:
Feelgood som innehåller precis allt du önskar dig! Börjar du läsa så slutar du inte förens boken är slut, och då med en stor suck och ett neeeej jag vill ha mer.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej