Du är här: Start / Betyg & recensioner / Fränder
Betyg & recensioner för

Fränder (Inbunden)

Kundbetyg 4

(5 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Underbar roman - kul dialog

Älskar denna roman! Saknar redan dialogen och humorn nu när sista sidan är läst. Noah, en snart 80-årig änkling och professor visar sig vara närmast anhörig till 11-årige Michael, som har mobilen som bästa vän. Noah vill inte avboka sin efterlängtade Frankrikeresa utan tar med pojken på trippen. Samtidigt börjar han nysta i sin franska släkts förehavanden under kriget - vad vet man om sin släkt egentligen?
Deras ständiga konversationer är så himla underhållande, som när pojken pratar om "nätverk" och professorn tror att han frågar vilka vänner Noah umgås med. Att resa kan ju vara påfrestande, speciellt när man inte känner varandra, men det kan ju också föra människor närmare varandra...

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Missa för tusan inte den här pärlan

@bettan_bokprataren (Örebro), 16 mars 2021

Den här boken är gripande berättelse med mycket kärlek och värme om släktskap, gamla familjehemligheter och den stora frågan: Vad är egentligen en familj? Konflikterna som vi får möta och humorn som faktiskt lyser igenom både här och där i de rappa dialogerna gör att boken både är rolig och lite spännande. Det här är faktiskt en historia som skulle kunna inträffa i verkligheten.

Emmas sätt att fånga mig som läsare är i en klass för sig, språket, miljöer och replikerna är så bra och får hela boken att leva.

Det här är en sådan där berättelse som stannar kvar länge i mitt hjärta och jag älskar det omaka paret som vi får följa under en intensiv tid i Nice.
Jag ville inte att boken skulle ta slut, jag ville hänga längre med Noah och Michael men då jag var så nyfiken så läste och jag lyssnade i en rasande fart. Jag kunde verkligen inte lägga den ifrån mig. Hela tiden ville jag veta mer om den bångstyrige Michael och hans nyfunne släkting Noah.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Puttrar i lågintensiv riktning

Emil Hellman, 9 januari 2021

Den här gav inte särskilt mycket i varken dialoger mellan generationerna eller målande av miljöer. En god tanke med stor potential men det var en lågintensiv bok rakt igenom. Idén till boken var som sagt god men den biter aldrig fast i en. Trist, trist och åter trist.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej