Du är här: Start / Betyg & recensioner / Ett rent helvete
Betyg & recensioner för

Ett rent helvete (Inbunden)

Kundbetyg 4

(6 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En bok som berör och väcker tankar!

Boktanten, 6 januari 2021

Oj, detta var jag inte beredd på, att en bok om städning skulle väcka så många olika känslor hos mig. Men det är klart, den handlar ju inte bara om städning.

Nej, boken handlar väldigt mycket om relationer. Om sorg, smärta och psykisk ohälsa. Men även om kärlek, vänskap och humor. Det är en härlig mix av människor och Anne Liljeroth är väldigt duktig på att få fram karaktärernas känslor och personligheter. Vissa karaktärer tycker jag mycket om medan några andra har en del mindre sympatiska egenskaper. Eftersom varje kapitel belyser en person åt gången blir det extra lätt att följa och lära känna dem.

Boken är välskriven, med ett bra språk och lagom långa kapitel. Den griper tag i mig och får mig att fundera över hur vi människor mår och hur vi tar hand om och bemöter varandra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok som överraskade mig positivt

veronicas_bok_bak_liv, 17 november 2020

Boken handlar om flera människor men den som håller i trådarna är städerskan Danuta. Danuta kommer från Polen och hon älskar sitt jobb som städerska och är den som alla kunder vill ha för hennes noggrannhet och skicklighet. Men Danuta har en förmåga att göra lite för mycket för sina kunder, hon försöker genom små lappar och broschyrer att få sina kunder att förstå vad de behöver i sitt liv. Ibland kan dessa små meddelanden leda till missförstånd och intriger men även insikter som leder till något bra i hennes kunders liv.

Den här romanen är välskriven med ett lätt språk som gör att läsningen flyter på bra. Boken har ett långsamt tempo och det är något jag inte brukar uppskatta men med denna bok är det annorlunda, på något sätt så trollbinds jag av storyn och kan inte sluta läsa den - skickligt skrivet av författarinnan. Boken är fylld av både humor och svärta och belyser ämne som sorg, kärlek, psykisk ohälsa, att uppskatta... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok jag tyckte mycket om!

Lollos bokhörna, 16 november 2020

Det här är en bok jag tyckte mycket om. Jag tycker att Anne lyckas få fram karaktärernas personlighet och känslor på ett fantastiskt sätt. Boken är gripande, humoristisk och allvarlig - allt på en gång!

"Ett rent helvete" är en berättelse om oväntade möten, missförstånd och att hitta lyckan där man minst anar det. Jag tycker om Daunta, hon är en underbar karaktär och jag tycker om hur hon försöker med små gester hjälpa sina kunder att det goda i livet och uppskatta det som de redan har. Även om hennes gester ibland missförstås. Boken är välskriven och fylld med värme och känslor.

"Ett rent helvete" är en underbar och underhållande berättelse om relationer och att hitta sig själv. Det är en bok jag rekommenderar varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket trevlig bok

@bettan_bokprataren (Örebro), 18 oktober 2020

Jag skulle nog säga att den här berättelsen faller under genren relationsroman/feelgood.
Vi möter den härliga Danuta en karaktär som jag både tycker om och blir lite irriterad på. Varför det får du nog ta reda på själv annars blir det för mycket spoilers. Men hon berör mig. Det är en varm historia med flera oväntade möten som leder till olika vändningar i romanen vilket gör den omväxlade och snabbläst.

Ett rent helvete är en roman som belyser en rad olika saker som är en del av mångas vardag, viktiga ämnen som utmattningssyndrom och depression, men inte minst att hitta sig själv och sin identitet.
Annes sätt att skriva och att beskriva karaktärer fångar mig från första sidan och jag vill verkligen lära känna dem mer. En riktig fin skildring med underton av såväl svärta som av humor och glädje.

Jag gillar att kapitlen belyser en individ åt gången och det blir lätt att följa dem på det sättet.
En rikti... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sträckläste boken

Stinas_boksida, 20 september 2020

Danuta kom till Sverige från Polen för 10 år sedan. Tanken var att hon skulle jobba ett par år för att tjäna lite pengar, och sen åka hem till Polen igen.
Hon älskar att städa, och är en väldigt omtyckt städerska på företaget Rent hus.

Caroline Seger jobbar på en fin advokatbyrå, där hon har hand om personalen. Hemma har de slutat prata och glider ifrån varandra mer och mer. Till slut brister allt.

Ossian Schröder har nått sina drömmar, och känner sig tom. Han bedövar det med fester och kvinnor, medan han söker meningen med livet.

Danuta älskar sina kunder lika mycket som städningen, och när hon ser att de behöver en puff i rätt riktning, försöker hon med små gester hjälpa till. Men ibland blir det bara fel.

Detta är en härlig relationsroman/feelgood. Danuta är en karaktär som jag tycker om. Hon berör mig. Det är en varm historia med flera oväntade möten.
Jag hade önskat ett lite längre slu... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Långsam, tankeväckande

Bokföring enligt Monika, 16 september 2020

Jag har ett helt gäng böcker av Anne Liljeroth i hyllan. Av någon anledning så har det inte blivit så att jag har läst någon av dem. Trots att jag har varit nyfiken på hennes författarskap ganska länge nu. Mina funderingar var att jag skulle plocka in henne på min Boktolva nästa år. Men så dök Ett rent helvete upp som en överraskning och jag bestämde mig för att nu var det dags.

Jag har förstått det som att "alla andra" som läst denna fullkomligt älskar Danuta, städerskan och jag känner mig rätt ensam om att nästan bli vansinnig på henne. Hon styr och ställer med andras liv, men vägrar envist att ta tag i sitt eget. Jag tycker att hon är en beskäftig, självgod, snokande besserwisser och jag hade blivit tokig på henne om jag haft henne som städerska. Tänk bara, hon sorterar om i bokhyllan hos en av kunderna ;o Det är inte det enda hon gör och jag kan väl säga, om jag ska gissa, att jag hade reagerat exakt likadant som Carolin... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej