Du är här: Start / Betyg & recensioner / Bokskåpets hemlighet
Betyg & recensioner för

Bokskåpets hemlighet (Inbunden)

Kundbetyg 4

(37 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Gripande feelgood med inslag av mörker!

Boktanten, 15 januari 2021

Jag har ofta sett Frida Skybäcks böcker i olika medier och förstått att de är hyllade av såväl läsare som kritiker. Och nu förstår jag varför!

Bokskåpets hemlighet är en varm och gemytlig bok. Den är välskriven och lättläst, språket flyter lätt och storyn har ett bra driv.

Jag är svag för historiska romaner, generationsromaner, böcker som pendlar mellan två olika tidsperioder, andra världskriget och feelgood. Frida Skybäck har samlat alla mina beröringspunkter i en och samma bok och jag både ryser och myser när jag läser. Hon väver samman nutid med dåtid på ett utmärkt sätt. Hon är dessutom duktig på att förmedla tankar och känslor och jag kan känna både Annas och Rebeckas frustration.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bättre blir det inte

@bettan_bokprataren (Örebro), 12 januari 2021

Jag är mållös! Nog för jag gillat Fridas tidigare böcker, men den här...
Jag tror knappast det kan bli bättre och jag har svårt att veta vilka superlativ jag ska använda den här gången. Det känns som om ord inte räcker till. Du måste läsa den och själv förstå vad jag menar.

Fridas sätt att få karaktärerna levande, att kunna ge mig den stämning som karaktärerna känner och att kunna förmedla detta på ett sätt som gör att jag är där, är helt magiskt.
Hon skildra hopp, förtvivlan och en kärlek som vibrerar genom hela boken dessutom lyckas hon med att knyta ihop de två berättelserna som utspelar sig under andra världskriget och i nutid på ett briljant sätt. Att det dessutom finns en familjehemlighet gör ju inte saken sämre. Hatten av för en av de bästa feelgood böcker jag någonsin läst.

En berättelse som har alla ingredienser som skapar en bra feelgood, inget saknas.
Varning för sträckläsning, du vill inte, ... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra blandning mellan dåtid och nutid

Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

Mysig bok, där blandningen mellan dåtid och nutid är perfekt. Jag hade oerhört höga förväntningar på boken då jag har älskat hennes två senaste böcker. Den möter inte helt mina höga förväntningar men är en bra bok. Denna bok fokuserade inte lika mycket på mysterier som de tidigare utan jag upplevde att den fokuserade mer på kärlek och att reparera trasiga familjeband. Språket är målande och hon får hela tiden berättelsen att gå framåt i ett mysigt och alldeles lagom tempo. Jag rekommenderar verkligen Skybäcks böcker om du som jag gillar historia, mysterier och kärlek.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underbar feelgood

veronicas_bok_bak_liv, 22 november 2020

Rebecka lämnar jobb och sambo i Stockholm för att åka och hjälpa sin mormor i Skåne som brutit armen. Under tiden mormor ligger på sjukhuset så städar och röjer hon i hennes stuga och hittar då brev och dagbok från 1940-talet, det visar sig att det finns hemligheter och hennes familjehistoria inte är som hon trott. Rebecka vill veta vad som döljer sig och kanske få svar på vad som ligger bakom en del frostiga relationer inom familjen.

För mig var Frida Skybäck en ny bekantskap, jag har sett hennes böcker cirkulera mycket och att de varit hyllade av många och nu står även jag till den gruppen som hyllar hennes böcker. Jag tycker att den här boken var underbar, den är lättläst, har ett bra flyt och driv framåt. Jag är väldigt svag för böcker som pendlar mellan två tidsepoker precis som denna gör, jag älskar att läsa böcker på detta sätt och som i slutet knyts ihop på ett bra sätt. För mig blev detta en bok som jag sträckläste... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd

Iréne Boman, 23 oktober 2020

Det är första gången jag träffade Frida Skybäck. En fin berättelse om mormor och barnbarn, om nu och då ( början på 40-talet). Jag läser gärna fler böcker av henne.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Frida Skybäck - en ny favorit!

Ingmarie Lundgren, 15 september 2020

Det här skrev jag till Frida Skybäck och jag antar att det säger vad jag tycker om boken:
Har precis läst ut den. Jag tycker väldigt mycket om boken och ditt sätt att berätta så jag vill läsa mer av dig Jag är 70-plussare så jag håller mig på min kant och är så glad att du förgyller min tillvaro. TACK!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underbar

Valentine, 9 oktober 2020

Underbar och lättläst med känsla för historien och vad det innebär att vara människa. Kärlekshistoria med djup och känsla. Kan verkligen rekommenderas! Läs den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underbar bok

Merja Olsson, 7 oktober 2020

Boken var underbar och härlig som alla hennes fina böcker. Jag bara älskar den! Jag rekommenderar den verkligen det varmaste. Läs den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Feelgood

¿bokdiggaren¿, 24 september 2020

Ytterligare en bra berättelse av Frida Skybäck. Lite dåtid, lite nutid och mycket feelgood.
En helt okej blandning om du frågar mig!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej