Du är här: Start / Betyg & recensioner / Mumintrollen och den osynliga gästen

Underbar bearbetning till bilderbok!

Barnboksfamiljen, 6 april 2019

Jag har tidigare tipsat om titlarna som kom förra året i BonnierCarlsens Mumin-satsning där de bearbetat Tove Janssons klassiska noveller till bilderböcker.
Ny bearbetad text och nya illustrationer skapar fantastiska bilderböcker som tillgängliggör berättelserna för den yngre publiken. Samtidigt som det är den rätta känslan i såväl text som bild.
Nu har ytterligare en ny titel kommit som baseras på Tove Janssons novell "Berättelsen om det osynliga barnet".

Det är en otroligt berörande känsla som handlar om Ninni som under en period får komma och bo hos Muminfamiljen då hon blivit osynlig efter att ha bott hos en iskall tant som ej tyckt om henne.
Undan för undan blir Ninni mer och mer synlig. Men vad är det egentligen som gör att Ninni åter bli synlig?

En fantastisk berättelse som dock ställer krav på att diskutera om berättelsen efteråt. Sättet som muminpappan talar om Ninni känns hårt men också någ... Läs hela recensionen

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra bilderbok baserat på Toves originalberättelse

Morpheus, 10 mars 2020

Mumintrollen och den Osynliga Gästen är en adaption av Tove Janssons novell "Det Osynliga Barnet" från novellsamlingen med samma namn, där Cecilia Davidsson anpassat texten till bilderboksformatet och Filippa Widlund stått för teckningarna.

Jag ska villigt erkänna att jag var skeptisk till boken efter att ha läst en annan adaption av en Mumin-novell, "Julen Kommer till Mumindalen", baserad på "Granen", som jag tyckte var fint tecknad av Filippa men som tyvärr förlorade för mycket av Toves språk och charm, och till på köpet gjorde en onödig, om än smärre, ändring i handlingen. Jag var därför rädd att den här boken skulle göra ett mindre godkänt jobb med att adaptera en av mina favorit-noveller.
Men Mumin-puristen i mig kan inte klaga på den här adaptionen. Tvärtom tycker jag att den är riktigt bra då den perfekt fångar känslan, charmen, temana och de subtila undertexterna i originalet utan att för dess skull bli för kom... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej