Du är här: Start / Betyg & recensioner / Magisk december
Betyg & recensioner för

Magisk december (Inbunden)

Kundbetyg 5

(19 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Ett gnistrande magiskt juläventyr.

Gullis lästips (Rönninge), 14 november 2019

Det är en varm, berörande och stämningsfull julberättelse i 24 delar där både ensamhet, magi och mystik skickligt vävs samman, med en berättelse som är full av längtan och förväntan.

"Magisk december" är verkligen en tidlös berättelse där det säkert finns många som känner igen sig i. Som det stressande föräldrarna som bara jobbar och inte hinner med familjen. Att vara ensam var sig man har blivit av med en kompis, eller om man har skilda föräldrar och flyttar till en ny plats eller om man är gammal och bor ensam och till alla ensamma singlar. Julen är verkligen en tid man uppmärksammar hur viktigt det är med nära och kära och att ta vara på den tid vi har ihop.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En förtrollande bok i 24 kapitel!

Lollos bokhörna, 30 december 2019

Inget är som det brukar hos Julia. Hennes bästa vän har flyttat och hennes föräldrar bara jobbar och jobbar i sin bokaffär. När de sedan tycker att julafton kan firas dagen efter eftersom de tänker ha bokaffärerna öppen på julafton, ja då är måttet rågat för Julia.

Julia känner sig ensam och övergiven och är inte ens säker på att det kommer bli någon jul alls.

En varm, sorglig, kärleksfull och förtrollande bok om längtan, vänskap och förväntan skriven av Katarina Genar med illustrationer av Lotta Geffenblad.

Vi läste denna för vår nioåriga dotter och vi älskade den! Ett kapitel om dagen ända fram till jul.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lättläst och spännande bok

LK, 30 november 2021

Mitt barnbarn 8 år har läst denna bok.
Den är lättläst , spännande och med ett bra slut. Hoppas det kommer en uppföljare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Makalöst fin!

Villivonkansbooks, 27 november 2019

Magisk December är en fin julberättelse om 24 kapitel att läsa ända fram till Julafton. Julias bästa kompis har flyttat från orten och Julias föräldrar jobbar jämt i deras bokhandel. Julia är väldigt ensam och har ingen att leka med. Men en dag träffar hon en äldre dam med en alldeles underbar liten hund i föräldrarnas bokaffär. Snart korsas Julia och den lilla hundens vägar igen och det leder till oväntade händelser.
Det är en förtjusande berättelse som jag blir varm i hjärtat av att läsa. Jag tror att många barn kan känna igen sig i den här berättelsen! De kanske känner sig ensamma för de inte har så många kompisar eller har föräldrar som liksom Julias jobbar jämt och sällan har tid. Då kan boken kännas som en tröstande vän då den inger hopp om att det blir bättre och att nya vänner kan dyka upp där man minst anar det. Att den dessutom bjuder på ett härligt litet äventyr som är lagom spännande för målgruppen är bara en bonus. ... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fin bok med ljuvliga illustrationer

En ensam flicka med namnet Julia är huvudkaraktär i boken. Hennes föräldrar har en bokhandel och jobbar mycket. Julias bästa kompis har flyttat. Många kan nog känna igen sig i boken då den handlar om ensamhet och föräldrar som jobbar mycket. Det är mysigt att Julia får en magisk snöglob...

Rekommenderar varmt boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej