Du är här: Start / Betyg & recensioner / Mitt liv utan dig
Betyg & recensioner för

Mitt liv utan dig (Inbunden)

Kundbetyg 4

(2 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Personlig och gripande

Boken är en personlig berättelse. Betlehem berättar om sina tankar och känslor från hennes liv från Eritrea till Göteborg. Det börjar med att hon med mamma, pappa och syskon bor i Eritrea där hennes pappa Dawit arbetar som journalist, ett krig pågår och familjen beslutar sig för att lämna landet och de bosätter sig i Göteborg. Pappa Dawit villa åka tillbaka hem till Eritrea och familjen gör det men det slutar med att han hamnar i fängelse och den övriga familjen åker tillbaka till Göteborg.

Boken är personlig, intressant och gripande. En välskriven och lättläst bok som består av runt 140 sidor så den är snabbläst. Som läsare får man följa Betlehems liv, den följer tidsordning, vilket är positivt då det inte blir rörigt, men jag hade nog velat läsa lite mer om hennes liv. För mig blev det enstaka fragment från livet och det kanske var tanken med boken då den är av tunnare variant. Gripande att få läsa om Betlehems alla känsl... Läs hela recensionen

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Oerhört berörd

TT, 6 juli 2020

En personlig bok där jag som läsare upplever att jag kommer nära författaren. Det som berättas är unikt men ändå känner jag igen flera vardagssituationer. Det som skildras tydliggör även hur ett barn har olika relationer till vuxna, och att de är alla viktiga på sitt sätt. En bra bok där språket är tillgängligt, och jag är tacksam för att jag får ta del av denna berättelse.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej