Du är här: Start / Betyg & recensioner / Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk
Betyg & recensioner för

Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk (Ljudbok)

Kundbetyg 5

(113 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En utomordentligt fascinerande bok på flera plan.

Pensionist, 6 november 2019

Förutom att berätta om denna märkliga varelse, olika försök att förstå dess levnadslopp och minnen från fiskafängen, gör författaren kopplingar till livets villkor och mysterier som gäller oss alla.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk.

-, 28 februari 2021

Boken är en fantastisk biografi som knappt man knappt märker förrän slutet. Man skulle kunna säga att man la till biografin, men personligen skulle jag säga att det är tvärtom, det är ålhistorien som är kompletterar biografin. Älskar den

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En hyllning till ålen och livet

-, 10 december 2020

Många intressanta observationer och perspektiv ryms i denna finurliga och existentiella bok om ålfrågan.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läs den, lyssna på den

-, 10 december 2020

En fantastisk bok om en intressant och spännande fisk samt en fin kärleksbeskrivning mellan en son och en far.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ålens värld förklaras och jag förundras

Thor, 4 september 2020

Fantastisk genom att berättelsen är vävd med skildring av författarens uppväxt, ålens natur och naturens underverk. Jag kommer att läsa eller lyssna på den igen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bästa på länge

Fantastisk bok, vilken alla borde läsa.Jag har lyssnat första gången , och kommer att göra det igen. Allt mycket tänkvärt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En mjuk historia

-, 18 juni 2020

En berättelse i mjukt och makligt tempo. En berättelse där ålen och livet vävs samman av både fakta och försiktiga känsloyttringar.
En bok som med förundran och saklig försiktighet krafsar på ytan till den värld en man är på väg att upptäcka..

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svindlande!

Hjosefsson, 16 juni 2020

Biologi, filosofi, religion, ekologi och skönlitteratur i en fin coctail! Tankeväckande och mycket läsvärd!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Imtressant men...

SoCePa, 29 maj 2020

Mycket intressant. Tappar en stjärna för att jag personligen inte va så förtjust i uppläsaren, men boken är värd att läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej