Du är här: Start / Betyg & recensioner / Döden under ytan
Betyg & recensioner för

Döden under ytan (Inbunden)

Kundbetyg 4

(6 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Lättläst bladvändare

Villivonkansbooks, 28 juli 2019

Döden under ytan är den fjärde boken i serien om kirurgen Andreas som jobbar på sjukhuset i Halmstad. Jag har läst alla delar innan i serien och gillar dem. I den här boken väntar Andreas barn med nya sambon Stina. De försöker få sitt nya liv tillsammans men det är inte alldeles enkelt med fyra barn och Stinas exmake som ställer till besvär. Jag gillar det rappa tempot och de korta kapitlen som gör att boken är extremt lättläst. Berättelsen har ett bra driv framåt och handlingen är intressant. Dock stör jag mig en del på Andreas som är en riktig mespropp, jag önskar att det var lite mer ruter i honom. Författaren fångar sjukhusmiljön, den orimliga arbetsmiljön och stressen otroligt bra, jag tror att alla som jobbar inom vården känner igen sig! Döden under ytan är en spännande bladvändare som kan passa även den icke inbitne spänningsälskaren med sin sjukhusmiljö.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra spänningsroman!

Lollos bokhörna, 1 juli 2019

"Döden under utan" av Anne-Marie Schjetlein är en bok jag inte kunde lägga ifrån mig. Det gick inte alls. Jag behövde läsa och läsa och läsa lite till. Jag behövde få veta hur det skulle gå. För boken är spännande. Och oförutsägbar.

Det här är den fjärde delen om kirurgen Andreas som arbetar på ett sjukhus i Halmstad. Jag har inte läst de tre andra delarna, men det måste jag nu. Anne-Marie är bra på att skriva fängslande! Bra uppbyggd story med oväntade vändningar.
Det är en bok om livspussel, familj, relationer, kärlek, mörka familjehemligheter och ond bråd död. "Döden under ytan" är en spänningsroman som jag inte kommer att glömma i första taget. Läs för sjutton!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lättläst standard deckare

@bettan_bokprataren (Örebro), 9 mars 2020

I den fjärde delen om kirurgen Andreas får vi följa två parallellhandlingar som har både gåtfulla hemligheter och dramatik. En hyfsat spännande bok med korta kapitel den har bra driv och den är snabbläst.
Jag kan tycka att historierna är lika mycket ett relationsdrama om familjerelationer med mörka och gåtfulla hemligheter som en spänningsroman med ond bråd död och en hel del dramatik invävt. En bok som har undertoner av att något hotfullt och skrämmande ska hända. Hela tiden ligger det och darrar i luften att något fasansfullt kommer att ske. Något är förfärligt fel. Jag har både läst boken och lyssnat på den och tyvärr gillar jag inte Katarinas sätt att övertolka de olika personernas språk och dialekter.

Läs böckerna i rätt ordning då man följer Andras liv både på sjukhuset och i hans privata liv.
Du kan hitta rätt ordning på min blogg
https://bokprataren.blogspot.com/2020/03/doden-under-ytan-ann-marie-schejetlein.html

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej