Du är här: Start / Betyg & recensioner / Savannens lag
Betyg & recensioner för

Savannens lag (Inbunden)

Kundbetyg 5

(2 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Spännande och samhällsaktuell!

Barnboksfamiljen, 13 februari 2019

Jag har högläst Savannens lag för A vilken är andra delen i serien Bravelands av Erin Hunter. Erin Hunter är känd för sin succé med serien Warriors som handlar om vilda krigarkatter.
Denna serie utspelar sig istället på Bravelands savann och har tre olika huvudkaraktärer. Kapitlen varieras med att berättas från de olika djurens perspektiv. Vi får följa Himmel - en klok elefant med övernaturliga förmågor, Tagg - en modig och lojal babian samt Orädd - en ung lejonhane vars pappa tidigare varit flockens ledare. Nu har den grymme Titan tagit över flocken i samband med att han dödade Orädds pappa genom att fuska i en utmaning.
Djuren i boken är såklart förmänskligade och det finns övernaturliga inslag, men boken ger också en fin gestaltning av en afrikansk savann. Utmaningar för djuren att leva där under torka och vi introduceras till ett rikt djurliv och natur.
Jag och A har verkligen uppskattat denna serie och rekommend... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bok 2, Savannens lag.

Läser för min 9 åriga son och vi båda älskar denna serien. Väldigt spännande! Målande beskrivningar av natur och djur. Vi längtar redan efter nästa. Så härligt att samla på böcker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej