Du är här: Start / Betyg & recensioner / Brudslöjan
Betyg & recensioner för

Brudslöjan (Inbunden)

Kundbetyg 4

(8 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Mystiskt mord i stämningsfull natur!

Anna Bokmal, 23 juni 2019

Jag har läst serien om Stina Seger, så självklart vill jag läsa Oresvärds nya.
Jag blir inte besviken. Den inledande prologen försätter mig genast i mysrys-stämning, med en trolsk naturbeskrivning och med ett mysterium som lockar. Miljön för den här mordhistorien är naturlära glesbygd, till skillnad från Segers hemvist som var storstan - och det fungerar väl. Ta en extra titt på omslaget, riktigt snyggt och fantasieggande. Med ett sånt omslag, kan man bli annat än sugen att läsa boken?

I Brudslöjan finns allt en bra spänningsroman ska innehålla. En spännande intrig, suggestiv och med ett bra framåtdriv i berättelsen ända in i slutet. Med sina 318 sidor lämpar den sig mycket väl för en dag i hängmattan!

Jag gillar Mona som är en stark, mogen kvinna och lite av ett mysterium själv. Hon är en intressant och trovärdig karaktär, även om hon ibland tar sig lite väl utanför gengse ramar. Det ska bli spännande att se... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spänning i storslagen miljö

@bokslukaranki, 2 maj 2019

Brudslöjan är välskriven med otroligt skickliga miljöbeskrivningar och ett välformulerat persongalleri. Mona Schiller är helt och hållet min typ, jag fastnar för karaktären och värmen hon inger. Jag vill läsa mer om hennes äventyr!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rapp med korta kapitel

Maja, 28 mars 2019

🔸Dags för recension🔸
Brudslöjan av Kamilla Oresvärd
..............................................
Jag har inte läst Kamillas böcker innan. Brudslöjan är min första bok av henne.
Jag hade jättehöga förväntningar på denna bok. Alla pratade bara om hur de längtade när den skulle komma ut, så spända och förväntansfulla.
Jag kan inte säga att jag blev besviken på denna bok, absolut inte, men jag var inte heller eld och lågor direkt.
Den är bra. Det måste jag medge. Men liiite mer förväntade jag mig.
Hennes huvudkaraktär, Mona, förre detta domare, som har flyttat till Vargön efter många år utomlands, är så mörk och hemlighetsfull.
Jag ville gräva mer där, jag ville veta mer. Att hon var ekonomiskt oberoende och gillade märkeskläder, seranoskinka och goda viner, det fick vi veta men inte vad som hände med hennes man, varför hon lämande sina två barn, varför kom hon tillbaka.
Hon bär p... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Brudslöjan - spänning från start till mål

@bettan_bokprataren (Örebro), 20 mars 2019

Jag har läst Kamillas tre tidigare böcker och här presenterar hon ytterligare en bra story och den knyts ihop på ett mycket föredömligt sätt allt eftersom historien fortskrider.
Återigen lyckas hon hålla historien levande utan att jag kan avslöja mördaren, me like!!! Så jag läser boken med den ständiga frågan, Vem är egentligen mördaren? Det är inte förrän i slutet som allt får sin förklaring. Att en en gång inte lyckades knäcka slutet, det gillar jag, då lever boken hela vägen. Det snabba tempot och de korta kapitlen gör att boken aldrig känns enformig eller tråkig, ett mycket bra grepp. En genomgående bra spänningsroman som jag verkligen rekommenderar att du sätter tänderna i.
Läs hela min recension på min blogg https://bokprataren.blogspot.com

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej