Du är här: Start / Betyg & recensioner / VÄRKET
Betyg & recensioner för

VÄRKET (Häftad)

Kundbetyg 4

(7 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Intressant bok som väcker många tankar!

Boktanten, 14 oktober 2020

Jag var lite kluven inför denna bok. Kan det verkligen vara intressant att läsa om när en gammal myndighet flyttar ut till ett öppet kontorslandskap? Ja, det är ju det boken handlar om, i grunden.

När jag började läsa blev jag positivt överraskad. Det tog inte många sidor innan jag kände igen mig i vissa av deras tankar och resonemang. Katarina Lundholm har lyckats beskriva resan på ett väldigt bra sätt. Hon har fångat och vidareutvecklat flera olika typer av människor i sina karaktärer. Men hon har även fått in humor, värme och omtänksamhet i boken. Ett lysande exempel på ev välskriven debut.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lättläst, härlig och mysig

Brijdeep Kaur, 15 maj 2020

En välskriven bok där vi får följa olika människor av blandat åldrar vid olika tankar och behov. Jag tyckte verkligen om alla karaktärer vars arbetsliv och privatliv är gestaltat på ett fint sätt. Boken väcker många tankar och känslor och igenkänningsfaktor för många som har ett kontorsjobb.
.
.
Vi får följa Bosse som känner sig ensam, Laila som känner sig trampad på av alla, Pia som hittar en kompis i hunden Morran, och så Månstråle Johansson! Inte mindre Sebbe, Anders, Gertrud och Bill och Bull. Alla har ett bagage med sig och även om det är inte lätt att tycka om vissa i början blir man förvånad när man lär känna dem.
.
En lättläst, härlig och mysig debutroman!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Historia med glimten i ögat

@bettan_bokprataren (Örebro), 22 oktober 2019

En välskriven historia och den har säkert hög igenkänningsfaktor om man jobbar eller har jobbat i de här miljöerna. Nu har ju jag inte gjort det, så för mig blir det inte några aha och javisst utrop.
Dock tycker jag att handlingen verkar verklighetstrogen och att författaren på ett mycket skickligt sätt har fångat olika karaktärer som väcker sympati, olust men även empati. Alla dessa personligheter kan finnas säkerligen finnas på ett kontor. De känns väldigt äkta. Läs mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2019/10/varket-katarina-lundholm.html

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Välskriven debutroman!

Lollos bokhörna, 19 oktober 2019

Den här boken gillade jag. Jag gillade den väldigt mycket! Boken är välskriven och träffande i vissa lägen, tror att många känner igen sig.
Handlingen är verklighetstrogen och karaktärerna känns äkta. Jag tycker att Katarina lyckad beskriva och förmedla de olika känslor som karaktärerna känner i boken.

Jag fängslas av handlingen och har svårt att lägga ifrån mig boken. Den är intressant, lättläst, rolig, lite sorglig och framförallt så är boken bra! Läs den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hög igenkänningsfaktor

Elisabet Lundgren , 18 september 2019

Man sitter och nickar för sig själv när man läser boken. Precis så var och är det att byta till aktivitetsbaserat arbetssätt. Nu går boken runt bland mina kollegor!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej