Du är här: Start / Betyg & recensioner / Mokadji : den gyllene stenens kraft
Betyg & recensioner för

Mokadji : den gyllene stenens kraft (Häftad)

Kundbetyg 5

(7 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En fantastisk historia

Fokus, 13 december 2019

Vilken fantastisk historia och vilket fantastiskt språk som tar med en till ett rike långt borta. Man får en sån närvarokänsla i den beskrivna naturen och alla händelser.

Vilken författare och vilken illustratör! Hatten av!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket spännande fantasy

Linda, 21 juni 2020

Jag har läst Mokadji - Den gyllene stenens kraft av Mattias Olsson. Detta är första delen i en fantasyserie som passar såväl ung som gammal, fantasy av det klassiska slaget ska tilläggas.
Sirius och Erik är med om en flygolycka på väg till Egypten, men istället för att vakna upp i Egypten så är det i det magiska landet Mokadjis heta öken de befinner sig när de väl slår upp ögonen. De tas emot med stor gästfrihet och får upptäcka en fantastisk del av landet. Men allt är inte frid och fröjd, Mokadji hotas av den onde lord Mokadji som strävar efter att göra landet till sitt. När Sirius och Erik får möjlighet att resa utanför ökenrikets gränser händer det saker som är upptakten till en lång och farofylld resa.
Detta är en mycket bra debutroman, fylld med magiska varelser, djur och fantastiska platser. Allt målas upp väldigt väl vilket gör att man ser allt framför sig, och smakar! Dessa underbara frukter ... jag säger bara det, ... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fortsättningen kan inte komma snart nog!

Simon, 28 maj 2020

En spännande historia om två pojkar som blir trollbundna av ett främmande land. Man blir själv fångad av denna fantastiska värld, med dess fascinerande kulturer, det välintegrerade magisystemet och de unika varelserna. Fortsättningen kan inte komma snart nog!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande fantasy

Marta, 25 maj 2020

En välskriven fantasy bok. En fantastisk debut av Mattias.
Boken handlar om Sirius och Eriks spännande äventyr. Beskrivningarna är så bra att jag kunde "se" boken som en film. Jag kunde inte sluta läsa. Bra skrivet. Ser fram emot nästa bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Wow, vilken debutbok

Stinas_boksida, 19 maj 2020

Kompisarna Sirius och Erik är på väg till Egypten för en härlig semester, när deras plan störtar mitt ute i öknen. De visar sig att det bara är de två som överlevt.

En mystisk man hittar dem medvetslösa, och tar dem med sig till en underlig plats. När de vaknar har de ingen aning om var de är, men ser konstiga människor med mystiska krafter.

De får snart veta att de är i fantasylandet Mokadji, ett rike långt borta. Här försöker onda krafter ta över makten.

Snart är Sirius och Erik med om en massa äventyr och spänning, men när de får ett uppdrag blir det mer allvar. Kommer de klara det? Och kommer de onda ta över makten?

Wow, vilken debutbok. Det var spänning från början till slut. Jag hade svårt att lägga den ifrån mig. Och vilka fina beskrivningar av naturen och karaktärerna. Ibland kändes det som man var där med dem.
Språket är bra och boken är lätt att läsa.
Illustrationerna är otroligt ... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande fantasy

@bettan_bokprataren (Örebro), 8 februari 2020

En mycket spännande och välskriven fantasy. En lysande debut av Mattias.
Trots att det inte riktigt är min cup of tea så gillade jag den. Ett språk som passar både till genren och till den grupp som boken vänder sig till. Beskrivningarna är härliga av både natur och de individer som historien handlar om. De blir verklig i mitt huvud.
Ett extra plus till kartan som gör att jag kan hänga med på ett bra sätt och till de fina illustrationerna som Torbjörn Källström gjort.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande fantasyroman

Bokmal , 28 december 2019

Denna bok är mycket välskriven och spännande. Svårt att lägga ifrån sig boken. Man vill veta vad som händer, hur ska det gå för Sirius och Erik? Längtar redan efter nästa bok

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej