Du är här: Start / Betyg & recensioner / Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

Fullpott

jonssonsbookworld.blogg.se, 20 augusti 2021

Åh, vilken underbar bok detta var. Det var som någon skrev, som att få en varm kram. Det kändes tryggt, och fullt av visdom att ta till mig. Jag har på riktigt känt under veckan jag läste boken att jag förändrades. Jag älskar personlig utveckling och har alltid gjort, så den här boken var en ren fullträff rakt in i min själ. Det är så mycket som Björn delar med sig av som jag vill minnas. Jag tänker faktiskt läsa om den väldigt snart igen bara för att jag glömde att skriva ner de meningar som jag vill ta med mig och påminna mig om i livet. Ständigt. För att kunna leva ett liv i mer närvaro, ha mer kärlek till mig själv och de jag älskar. Och för att kunna ha respekt och acceptans till de jag inte förstår. Mindre agg, mer förståelse. Det var dessutom befriande att få en annan syn på döden, som Björn har. En känsla som är välkomnande och med mindre rädsla. Ja, ni hör ju, det är många tankar som sätts igång och det finns otroligt mycket... Läs hela recensionen

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fin och klok självbiografi

Morpheus, 16 juli 2021

Jag upptäckte Natthiko genom hans två sommarprat i P1. Och då de råkar tillhöra mina favorit-sommarprogram blev jag intresserad av hans bok, "Jag kan ha fel". En bok där han fått hjälp av Caroline Bankler och Navid Modiri som har samlat ihop, skrivit ner och finslipat saker Natthiko har sagt i sina föreläsningar, sina Sommarprat och i sin pod.

Och har man, soFm jag, lyssnat på hans sommarprat är det mycket som kommer igen. De utgör de stora delarna utav boken som är en sorts självbiografi blandat med lektioner och observationer och, för att använda bokens undertitel" andra visdomar från Natthikos liv som buddhistmunk".
Man kan se det som en "extended cut" av Sommarpraten, men det är inte svårläst för det. Boken är i kapitelform som kortare och med humanism och en lagom dos humor beskriver nyckelhändelser och lärdomar ur Natthikos liv. Och då kapitlen sällan är långa, en del är bara på två-tre sidor, gör att man lätt plö... Läs hela recensionen

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk

Bokdjungeln , 22 juni 2021

Första gången jag hörde Björn prata var förra året i Sommar i P1(lyssningsrekommendation 1), och jag blev väldigt tagen av hans ord. När jag i år fick denna bok i födelsedagspresent av 2 vänner (🙏) blev jag otroligt glad. Jag hann dock lyssna på när Björn intervjuades i Värvet (lyssningsrekommendation 2) innan jag satte tänderna i boken. Mycket av det som sägs i programmen går igen i boken, men det gör absolut ingenting. För det går inte att förklara men Björns ord når så djupt i mig. Kanske att vårt land hade behövt fler ledare som levt som buddhistiska skogsmunkar innan de klev in i politiken? Jag vet inte. Vad jag vet är att jag är tacksam för att jag fick denna bok och att jag starkt rekommenderar den till alla som behöver lite visdom och livskunskap i sitt liv. Ord jag tar med mig och verkligen ska försöka leva efter (till min makes glädje) är, "Jag kan ha fel".

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sommarprat

Helena Dahlqvist, 22 oktober 2020

Precis som hans sommarprat ingenting nytt blev lite besviken faktiskt.
Trodde boken skulle vara lite mer utförlig. Tycker mycket om Björn och hans sommarprat.
Boken är en repris och upprepar hans sommarprat.

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En underbar bok

Lotta, 31 januari 2021

En bok som ger så mycket både i form av visdom men även en hel del skratt. Tack Natthiko för Dina målande beskrivningar.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag kan ha fel

Veronica , 13 januari 2021

Boken kan sträckläsas om man så vill, men det finns så många visdomsord som också behöver landa och
laddas ner i kropp och själ av denne underbart vänlige Björn Natthiko. Har man dessutom lyssnat till författarens sommarpratarprogram är boken en självklarhet.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Helt fantastisk bok (och författare)!

Lisa Larsson, 11 januari 2021

Författaren Björn Natthiko Lindeblad skriver inledningvis om sin bok att han hoppas "Att du väljer att återkomma till den då och då. Att vissa passager och idéer i boken blir dina följeslagare genom livet. Att boken kan få vara en vän som roar och stimulerar dig när allt är väl, och tröstar och ger dig tilliten åter när dina omständigheter är mer utmanande." och PRECIS så har det blivit för mig! Tack ur hjärtat Natthiko!! Med din fantastiska bok hjälper du mig just nu genom den svåraste perioden i mitt liv hittills. Du får mig att känna tillit, det varsevarande Du skiver om och ja, även att le.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Varför är det viktigt att lära sig att ha fel?

Maggan, 2 januari 2021

Om jag skulle ta få ta med mig en enda bok till en öde ö, skulle jag inte tveka att ta med denna livsbejakande bok. Den har allt!
Humor. Björn beskriver målande sitt eget tillkortakommande i flera situationer, som man kan känna igen sig själv i, med humor.
Livsfilosofiska viktiga frågor tas upp ur olika perspektiv.
Små, lärorika lektioner i yoga.
En liten bibel! Om att lära sig att även jag kan ha fel!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Visdom enkel att förstå

Elisabeth Erlandsson Kaufmann, 18 december 2020

Det här är en av de mest underbara böcker jag har läst! Mot slutet av boken kommer de djupaste visdomarna, enkla att förstå och så användbara.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej