Du är här: Start / Betyg & recensioner / Ett kallt fall
Betyg & recensioner för

Ett kallt fall (Pocket)

Kundbetyg 3

(54 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En annorlunda Peter May

Jörgen Olofsson, 22 januari 2021

För den som väntar sig en bok liknande de tidigare Peter May skrivit kan denne bli lite besviken. Till skillnad så saknar "Ett kallt fall" den karga naturen samt svärtan och allvaret från "Harris trilogin". Utan boken är skriven i en lättsammare stil i ett drivet raskt tempo, ofta med humoristiska betraktelser och konversationer. Själva historien är uppbyggd snarlikt "Da Vinci koden" där historiens gåta löses med ledtrådar som ges utmed vår hjälte Enzos vedermödor. Personligen ser jag fram emot att få följa honom i kommande äventyr och gåtor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Besviken

maria larsson, 15 januari 2021

Boken levde inte upp till mina förväntningar. Jag har älskat hans andra böcker, men denna passade inte mig. Kändes lite som Da Vinci koden.....not my cup of Tea....

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd

Eva Maria Josefsson, 13 januari 2021

Lite förmycket franska ord
Var lite seg i början men bättrade på sig
Tycker nog att hans tidigare böcker om Shetlandsöarna
var bättre men klart läsvärd

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Användning av ordet "du" i Frankrike.

Marianne, 1 januari 2021

Handlingen utspelar sig i Paris och i Frankrike duar man inte som hos oss. Irriterande att alla uttryck o namn på franska är kursiva , stör flytandet i läsningen. På sid 188 "..hon har varit själv ..." "Jag har varit själv i tjugo år. Trodde det hette "ensam". Ganska seg historia dessutom.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

För många franska fraser.

Inger, 26 december 2020

Lite för många franska fraser om man inte talar franska. Annars en bra intrig. Ny författare för mig. Ska ge honom en chans till.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd

Bo Urban Lundgren, 25 december 2020

Lite väl mycket kursiverad stil när det gäller gator o byggnader men sen blev det riktigt bra. Jag rekommenderar den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Annat än tidigare

Ingela, 21 december 2020

Läst alla Peter Mays böcker, denna var lite seg och omständlig. Hans beskrivande språk är dock, som vanligt, strålande. Man ÄR i Frankrike.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nej tack

Daniel Nordström, 3 december 2020

Jag har gillar Peter May tidigare med Shetlandsdeckarna, men det här var verkligen inte bra. Känns mest som ett riktigt dåligt försök att skapa en ny Da Vinci koden. Allt är överkonstruerat, storyn utan trovärdighet och man har tappat intresset långt före den löjliga upplösningen.

Trist när en i grunden bra författare tappar bort sig så här.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej