Du är här: Start / Betyg & recensioner / Tills alla dör
Betyg & recensioner för

Tills alla dör (Ljudbok)

Kundbetyg 5

(205 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Tills alla dör

Gnutta Gniden, 12 september 2021

Välskriven bok om förorternas gängkriminalitet med fokus på Shottaz och Dödspatrullen. Boken ger en djupare insikt i ämnet än vad man får genom tidningars och övriga medias artiklar. Den berättar om unga killar som av olika anledningar dras in i kriminalitet medan deras förtvivlade familjer maktlöst tvingas se på. Den handlar också om det obegripliga i att barndomskompisar plötsligt blir fiender och skjuter ihjäl varandra. Framför allt ställer den frågor på ett individuellt plan om varför de dödar varandra, och på ett övergripande plan om hur samhället kan vara så passivt när unga killar dödar varandra på grund av - åtminstone för oss utanförstående - nästan ingenting.
Diamant Salihu skriver med hjärtat.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hopplöst och hoppfullt

-, 24 augusti 2021

Tänkvärt

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En annan värld

-, 22 augusti 2021

Den berör och ger helt klart en bild av något jag inte hade en aning om. Imponerad av det genuina bakgrundsarbete som författaren har gjort. Beundrar hans uthållighet och mod. En bok alla borde läsa/lyssna till. Komplex problematik som kräver samarbete över många gränser för att uppnå fred.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Förståelse för problemen

-, 19 augusti 2021

En bild av problemen, som jag inte kände till innan. Författaren har lagt ner ett fantastiskt jobb för att skapa denna bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vi måste göra någonting!

BiblioteKarin, 20 juli 2021

Det är en sorglig bild av Sverige som målas upp. Utanförskap och segregation. Vi har misslyckats med att få de som bor i förorten att känna sig som en del av oss, av vårt land. Hur blev det såhär och hur kan vi rätta till situationen? Vi använder fel metoder för att komma tillrätta med problemet. Det står helt klart efter att ha läst den här boken. Vi behöver tänka om, tänka nytt.
En väldigt viktig bok som alla borde läsa.
Mycket sorg och förtvivlan men också en liten gnutta hopp. Författaren har gjort gedigen research och skriver med respekt för de iblandade och deras familjer.
Gerard Hoberstorfer är en perfekt uppläsare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant bok

-, 8 juli 2021

Fick en förståelse för vad som händer. En besvikelse och ilska men också sorg över en förlorad generation. Stackars mödrar.
Hur ska detta kunna vända? Tacksam för att det finns journalisterna som försöker förstå och förhoppningsvis läser boken av beslutsfattare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hyperaktuell

-, 1 juli 2021

En bok som ger mycket tankar och funderingar om hur samhället tar hand om ungdomar, utsatta familjer och hur fortsatta tragedier kan undvikas. En uppföljare om några år vore spännande.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Reflekterande och tänkvärd

-, 28 juni 2021

En reflekterande och välskriven kartläggning av Rinkebykonflikten. Salihu visar respekt för de han kommit i kontakt med och som ingår i den gedigna research som ligger till grund för berättelsen. Rekommenderas starkt

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Verklig verklighetsflykt

-, 16 juni 2021

Det här är inte bara ett gediget journalistiskt arbete utan även en välskriven bok med en dramaturgi som hela tiden leder storyn framåt. Det är lätt att dra paralleller med Familjen, men Diamant Salihu har skapat något som är så mycket bättre. Här får vi följa samhällsutveckling, segregation, religion, drömmar och död. Inget A till B utan kaos, krig och sorg. Huvudpersonerna är självklart män som känner sig utanför samhället och sugs in i en gängkultur. Det är omskakande, upprörande och en uppvisning i hur trött lagstiftning vi har här i Sverige. För att rama in bokens innehåll och förstå helheten bättre lyssnade jag på musiken, läste intervjuer och scrollade på Instagramkonton. Tills alla dör!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej