Du är här: Start / Betyg & recensioner / Södermalm : minnenas Söder
Betyg & recensioner för

Södermalm : minnenas Söder (Inbunden)

Kundbetyg 4

(5 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Nostalginjutning för den som sett Söder förändras

Erica, 9 januari 2017

När jag flyttade hemifrån 1973 så hamnade jag i Tanto. Därefter har jag bott på Brännkyrkagatan, Helenborgsg, Högbergsg, Tavastgatan & Torkel Knutssson, innan jag efter 43 år på västra Söder utlokaliserade mig själv till Norrtälje. Mina barn fick därmed också växa upp på Söder, vilket de tyckte var en ren vinstlott jämfört med de perifera villaområden där de flesta av våra vänner hamnade.
Det mest slående när man bläddrar i boken är hur otroligt mycket som har förändrats under dessa år - och det skrämmande är att jag i vissa fall själv minns så lite av det gamla. När jag under 70-talet bodde nära Mariatorget så var det uppenbarligen ren slum mellan oss och - då nästan helt övergivna - Södra station - men av detta minns jag inget!
Boken rekommenderas som nostalgitripp för dig som var med, och för att visa barn, barnbarn och yngre vänner hur det såg ut på söder för bara några få decennier sedan.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Minnenas Söder

Svante Bernhard, 28 juli 2016

Jättebra bok med många fina färgbilder. Man ser verkligen hur det såg ut då och hur det ser ut nu. Är då och då i Stockholm. Boken rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej